Kerstburger met rodekool met appel

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Feestelijke gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

 Laat de eendenborst ontdooien in de folie. Verwijder het sap en het vet en hou opzij. Bak het ontdooide product ongeveer 3 minuten op de vel kant en zonder toevoeging van vetstof in een hete antikleefpan op een middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel waarvan de diameter kleiner is dan de pan.
 Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Leg het product met de vel kant naar boven in een ovenschotel en voeg ook het vet en het sap toe. Laat het vlees 20 minuten bakken, met het ovenrooster in de bovenste stand.
 Breng de rodekool met appel in een kookpot met 2 el water op middelhoog vuur aan de kook. Laat daarna 8 minuten verder garen onder regelmatig roeren. Laat de rodekool met appel uitlekken in een fijne zeef.
 Bak de broodjes met bakpapier op de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 12 minuten. Laat ze daarna 2 minuten rusten.
 Meng de room met de rode bosbessen en breng op smaak met kaneel, zout en peper. Pel de rode ui en snij in ringen.
 Snij de broodjes open. Schep de rodekool met appel op de onderste helft, leg de eendenborstreepjes erop en bedek met de raclette kaas. Zet de burgers 2 minuten in de oven op 180 °C tot de kaas licht gesmolten is. Doe er nog de rodebessencrème en de rode-uienringen op en ze de bovenste helft terug op het broodje
Tip
Tip: lekker met Mini röstis (12127) of Rustieke frieten(12087)

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(s) bofrost* Gegaarde eendenborst
4 stuk(s)
4 blokje(s) bofrost* Rodekool met appel
4 blokje(s)
4 stuk(s) bofrost* Rustieke broodjes, wit en met granen
4 stuk(s)
150 ml
room
2 EL
rode bosbessen
1 snufje
kaneel
1 snufje
peper en zout
1
rode ui
4 pakje(s)
reclette kaas
400 g bofrost* Rustieke frieten
400 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de eendenborst ontdooien in de folie. Verwijder het sap en het vet en hou opzij. Bak het ontdooide product ongeveer 3 minuten op de vel kant en zonder toevoeging van vetstof in een hete antikleefpan op een middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel waarvan de diameter kleiner is dan de pan.
2.
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Leg het product met de vel kant naar boven in een ovenschotel en voeg ook het vet en het sap toe. Laat het vlees 20 minuten bakken, met het ovenrooster in de bovenste stand.
3.
Breng de rodekool met appel in een kookpot met 2 el water op middelhoog vuur aan de kook. Laat daarna 8 minuten verder garen onder regelmatig roeren. Laat de rodekool met appel uitlekken in een fijne zeef.
4.
Bak de broodjes met bakpapier op de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 12 minuten. Laat ze daarna 2 minuten rusten.
5.
Meng de room met de rode bosbessen en breng op smaak met kaneel, zout en peper. Pel de rode ui en snij in ringen.
6.
Snij de broodjes open. Schep de rodekool met appel op de onderste helft, leg de eendenborstreepjes erop en bedek met de raclette kaas. Zet de burgers 2 minuten in de oven op 180 °C tot de kaas licht gesmolten is. Doe er nog de rodebessencrème en de rode-uienringen op en ze de bovenste helft terug op het broodje

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.