Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder vis, Glutenvrij, Varkensvrij

Extra tijd:

+ 30 minuten gaartijd, tijd om te laten rusten: 30 minuiten

Voedingswaarden  per persoon

Energie:
944.0 kcal
Vetten:
35.0 g
waarvan verzadigde vetzuren:
0.0 g
Suikers:
0.0 g
Zout:
0.0 g
Koolhydraten:
94.0 g
Eiwitten:
50.0 g
Voedingsvezels:
0.0 g

Bereiding

1
 Kook de rijst volgens de instructies in een pot met gezouten water.
2
 Spoel het kippenvlees af, dep het droog en snij het in hapklare stukken. Schrob de citroenen in warm water, wrijf ze droog en snij ze in tweeën. Pers de ene helft en snij de andere helft in schijfjes.
3
 Verhit de olie in een pot en bak de kipfiletstukjes aan alle kanten lichtjes aan. Voeg de uienblokjes toe en laat ze kort mee stoven. Voeg de bouillon en de wijn toe en laat de kip ongeveer 15 minuten bakken met het deksel.
4
 Voeg de Groentemengeling met asperges en de room toe. Laat de asperges uitlekken, snij ze in stukken en voeg ze ook toe aan de kookpot. Laat het geheel nog 10 minuten garen. Roer de sausbinder erbij (of los de maizena op in een beetje koud water en roer het erbij) en laat de ragout kort terug opkoken. Kruid met peper, zout en citroensap.
5
 Neem 2 el van de saus af, meng met het eigeel en roer dat onder de ragout. Opgelet: de ragout mag niet meer koken!
6
 Voeg een aantal reepjes citroenmelisseblad toe naar smaak. Schik de rijst met de gevogelteragout mooi op de borden. Werk af met de citroenschijfjes en citroenmelisseblaadjes naar smaak.

Onze tip

Kies een goede wijn om mee te koken. Het beste gebruikt u dezelfde wijn als voor bij de maaltijd zelf. Een witte wijn met een delicate zurigheid bezorgt de asperges en de kip in de ragout een frisse toets. De ideale wijn daarvoor is een frisse, fijne riesling uit de Moezel. Op de steile wijngaarden van de Moezel groeien de rieslingdruiven erg laat, dat geeft hen een bijzonder intense smaak waar veel andere wijnbouwers alleen maar jaloers op kunnen zijn. En dat met slechts een alcoholpercentage van rond de 8%. Daar kan dus gerust een glaasje meer van worden gedronken bij deze heerlijke maaltijd.

Vergelijkbare recepten

Gevogelteragout met witte wijn

eenvoudig 45 min

Ingrediënten

375.00 g
rijst
600.00 g bofrost*
600.00 g
1.00
onbehandelde citroen
4.00 Eetlepel
olie
100.00 g bofrost*
100.00 g
bofrost*Uienblokjes
0.25 l
kippenbouillon
0.25 l
droge witte wijn
300.00 g bofrost*
300.00 g
Vegan
200.00 g
room
300.00 g bofrost*
300.00 g
Vegan
3.00 Eetlepel
sausbinder voor witte sauzen
2.00
eidooiers
Zout
witte peper uit de molen

Bereiding

1.
Kook de rijst volgens de instructies in een pot met gezouten water.
2.
Spoel het kippenvlees af, dep het droog en snij het in hapklare stukken. Schrob de citroenen in warm water, wrijf ze droog en snij ze in tweeën. Pers de ene helft en snij de andere helft in schijfjes.
3.
Verhit de olie in een pot en bak de kipfiletstukjes aan alle kanten lichtjes aan. Voeg de uienblokjes toe en laat ze kort mee stoven. Voeg de bouillon en de wijn toe en laat de kip ongeveer 15 minuten bakken met het deksel.
4.
Voeg de Groentemengeling met asperges en de room toe. Laat de asperges uitlekken, snij ze in stukken en voeg ze ook toe aan de kookpot. Laat het geheel nog 10 minuten garen. Roer de sausbinder erbij (of los de maizena op in een beetje koud water en roer het erbij) en laat de ragout kort terug opkoken. Kruid met peper, zout en citroensap.
5.
Neem 2 el van de saus af, meng met het eigeel en roer dat onder de ragout. Opgelet: de ragout mag niet meer koken!
6.
Voeg een aantal reepjes citroenmelisseblad toe naar smaak. Schik de rijst met de gevogelteragout mooi op de borden. Werk af met de citroenschijfjes en citroenmelisseblaadjes naar smaak.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.