Gevogelteragout met witte wijn

Receptinformatie


Bereidingstijd:
45 min
Afkoeltijd:
30 min
Extra tijd:
+ 30 minuten gaartijd, tijd om te laten rusten: 30 minuiten
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
944 kcal
Vet:
35 g
Koolhydraten:
94 g
Proteïne:
50 g

Bereiding

 Kook de rijst volgens de instructies in een pot met gezouten water.
 Spoel het kippenvlees af, dep het droog en snij het in hapklare stukken. Schrob de citroenen in warm water, wrijf ze droog en snij ze in tweeën. Pers de ene helft en snij de andere helft in schijfjes.
 Verhit de olie in een pot en bak de kipfiletstukjes aan alle kanten lichtjes aan. Voeg de uienblokjes toe en laat ze kort mee stoven. Voeg de bouillon en de wijn toe en laat de kip ongeveer 15 minuten bakken met het deksel.
 Voeg de Groentemengeling met asperges en de room toe. Laat de asperges uitlekken, snij ze in stukken en voeg ze ook toe aan de kookpot. Laat het geheel nog 10 minuten garen. Roer de sausbinder erbij (of los de maizena op in een beetje koud water en roer het erbij) en laat de ragout kort terug opkoken. Kruid met peper, zout en citroensap.
 Neem 2 el van de saus af, meng met het eigeel en roer dat onder de ragout. Opgelet: de ragout mag niet meer koken!
 Voeg een aantal reepjes citroenmelisseblad toe naar smaak. Schik de rijst met de gevogelteragout mooi op de borden. Werk af met de citroenschijfjes en citroenmelisseblaadjes naar smaak.
Tip
Kies een goede wijn om mee te koken. Het beste gebruikt u dezelfde wijn als voor bij de maaltijd zelf. Een witte wijn met een delicate zurigheid bezorgt de asperges en de kip in de ragout een frisse toets. De ideale wijn daarvoor is een frisse, fijne riesling uit de Moezel. Op de steile wijngaarden van de Moezel groeien de rieslingdruiven erg laat, dat geeft hen een bijzonder intense smaak waar veel andere wijnbouwers alleen maar jaloers op kunnen zijn. En dat met slechts een alcoholpercentage van rond de 8%. Daar kan dus gerust een glaasje meer van worden gedronken bij deze heerlijke maaltijd.

Ingrediënten


Aantal personen:
375 g
rijst
600 g bofrost* Kippenborstfilets, natuur
600 g
1
onbehandelde citroen
4 EL
olie
100 g bofrost* Uienblokjes
100 g
¼ l
kippenbouillon
¼ l
droge witte wijn
300 g bofrost* Leipziger groentemix
300 g
bofrost*Leipziger groentemix
200 g
room
300 g bofrost* Witte asperges
300 g
3 EL
sausbinder voor witte sauzen
2
eidooiers
Zout
witte peper uit de molen
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Kook de rijst volgens de instructies in een pot met gezouten water.
2.
Spoel het kippenvlees af, dep het droog en snij het in hapklare stukken. Schrob de citroenen in warm water, wrijf ze droog en snij ze in tweeën. Pers de ene helft en snij de andere helft in schijfjes.
3.
Verhit de olie in een pot en bak de kipfiletstukjes aan alle kanten lichtjes aan. Voeg de uienblokjes toe en laat ze kort mee stoven. Voeg de bouillon en de wijn toe en laat de kip ongeveer 15 minuten bakken met het deksel.
4.
Voeg de Groentemengeling met asperges en de room toe. Laat de asperges uitlekken, snij ze in stukken en voeg ze ook toe aan de kookpot. Laat het geheel nog 10 minuten garen. Roer de sausbinder erbij (of los de maizena op in een beetje koud water en roer het erbij) en laat de ragout kort terug opkoken. Kruid met peper, zout en citroensap.
5.
Neem 2 el van de saus af, meng met het eigeel en roer dat onder de ragout. Opgelet: de ragout mag niet meer koken!
6.
Voeg een aantal reepjes citroenmelisseblad toe naar smaak. Schik de rijst met de gevogelteragout mooi op de borden. Werk af met de citroenschijfjes en citroenmelisseblaadjes naar smaak.