VEGAN burger van erwten ‘BBQ style’

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Extra tijd:
3 heures de décongélation
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat de VEGAN burger van erwten 3 uur afgedekt ontdooien uit de verpakking.
 Voor de barbecuesaus: fruit de uienblokjes en knoflook in een beetje olie op middelhoog vuur. Voeg het fruitmengsel, de agavesiroop, het citroensap en het gerookt zout toe en laat ongeveer 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de saus afkoelen.
 Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
 Voor de vegan mayonaise: meng de sojamelk, de mosterd en het citroensap met een staafmixer. Voeg de olie heel langzaam toe. Als de mayonaise te dik wordt, voeg dan wat meer sojamelk toe. Als ze te dun is, voeg dan iets meer olie toe. Kruid naar smaak met peper, zout en agavesiroop.
 Bak de kringelfrieten 22 minuten in de voorverwarmde oven.
 Pel de rode ui en snij in dunne reepjes.
 Verhit de zonnebloemolie in een kleine kookpot en laat de uienreepjes ongeveer 1 minuut aanfruiten. Blus de uien met de balsamicocrème en laat 5 minuten sudderen tot de uien gekarameliseerd zijn en het vocht is weggekookt.
 Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Was en droog en de slabladeren.
 Laat de hamburgerbroodjes de 2 laatste minuten meebakken met de kringelfrieten.
 Bak de VEGAN burgers 8 minuten in een antikleefpan met voldoende vet op middelhoog vuur. Draai ze meerdere keren om. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
 Smeer barbecuesaus op zowel de onder- als de bovenkant van de hamburgerbroodjes. Leg een slablad op de onderkant. Schep er een lepel mayonaise op en verdeel gelijkmatig. Leg de burgers erop en werk af met tomaat en rode ui. Sluit de burger en laat het smaken met de kringelfrieten en de rest van de mayonaise.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 stuk(ken) bofrost* Groenteburgers
2 stuk(ken)
20 g bofrost* Uienblokjes
20 g
5 g bofrost* Fijngesneden knoflook
5 g
100 g bofrost* Rodevruchtenmix
100 g
20 ml
agavesiroop
1 EL
citroensap
1 TL
gerookt zout
100 ml
ongezoete sojamelk
1 TL
mosterd
1 EL
citroensap
100 ml
Koolzaad- of zonnebloemolie
1 EL
agavesiroop
1 snufje
peper & zout
200 g bofrost* Kringelfrieten 1200 g
200 g
1 stuk(ken)
rode ui
1 EL
zonnebloemolie
20 ml
balsamicoazijn
1 stuk(ken)
tomaat
2 blad
lollo bionda
2 stuk(ken)
vegan burgerbroodjes met sesamzaadjes
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de VEGAN burger van erwten 3 uur afgedekt ontdooien uit de verpakking.
2.
Voor de barbecuesaus: fruit de uienblokjes en knoflook in een beetje olie op middelhoog vuur. Voeg het fruitmengsel, de agavesiroop, het citroensap en het gerookt zout toe en laat ongeveer 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de saus afkoelen.
3.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
4.
Voor de vegan mayonaise: meng de sojamelk, de mosterd en het citroensap met een staafmixer. Voeg de olie heel langzaam toe. Als de mayonaise te dik wordt, voeg dan wat meer sojamelk toe. Als ze te dun is, voeg dan iets meer olie toe. Kruid naar smaak met peper, zout en agavesiroop.
5.
Bak de kringelfrieten 22 minuten in de voorverwarmde oven.
6.
Pel de rode ui en snij in dunne reepjes.
7.
Verhit de zonnebloemolie in een kleine kookpot en laat de uienreepjes ongeveer 1 minuut aanfruiten. Blus de uien met de balsamicocrème en laat 5 minuten sudderen tot de uien gekarameliseerd zijn en het vocht is weggekookt.
8.
Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Was en droog en de slabladeren.
9.
Laat de hamburgerbroodjes de 2 laatste minuten meebakken met de kringelfrieten.
10.
Bak de VEGAN burgers 8 minuten in een antikleefpan met voldoende vet op middelhoog vuur. Draai ze meerdere keren om. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
11.
Smeer barbecuesaus op zowel de onder- als de bovenkant van de hamburgerbroodjes. Leg een slablad op de onderkant. Schep er een lepel mayonaise op en verdeel gelijkmatig. Leg de burgers erop en werk af met tomaat en rode ui. Sluit de burger en laat het smaken met de kringelfrieten en de rest van de mayonaise.