Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder vis, Zonder rundvlees, Vegan, Zeevruchtenvrij, Vleesvrij, Pluimveevrij, Vegetarisch, Wildvleesvrij, Varkensvrij

Extra tijd:

3 heures de décongélation

Bereiding

1
 Laat de VEGAN burger van erwten 3 uur afgedekt ontdooien uit de verpakking.
2
 Voor de barbecuesaus: fruit de uienblokjes en knoflook in een beetje olie op middelhoog vuur. Voeg het fruitmengsel, de agavesiroop, het citroensap en het gerookt zout toe en laat ongeveer 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de saus afkoelen.
3
 Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
4
 Voor de vegan mayonaise: meng de sojamelk, de mosterd en het citroensap met een staafmixer. Voeg de olie heel langzaam toe. Als de mayonaise te dik wordt, voeg dan wat meer sojamelk toe. Als ze te dun is, voeg dan iets meer olie toe. Kruid naar smaak met peper, zout en agavesiroop.
5
 Bak de kringelfrieten 22 minuten in de voorverwarmde oven.
6
 Pel de rode ui en snij in dunne reepjes.
7
 Verhit de zonnebloemolie in een kleine kookpot en laat de uienreepjes ongeveer 1 minuut aanfruiten. Blus de uien met de balsamicocrème en laat 5 minuten sudderen tot de uien gekarameliseerd zijn en het vocht is weggekookt.
8
 Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Was en droog en de slabladeren.
9
 Laat de hamburgerbroodjes de 2 laatste minuten meebakken met de kringelfrieten.
10
 Bak de VEGAN burgers 8 minuten in een antikleefpan met voldoende vet op middelhoog vuur. Draai ze meerdere keren om. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
11
 Smeer barbecuesaus op zowel de onder- als de bovenkant van de hamburgerbroodjes. Leg een slablad op de onderkant. Schep er een lepel mayonaise op en verdeel gelijkmatig. Leg de burgers erop en werk af met tomaat en rode ui. Sluit de burger en laat het smaken met de kringelfrieten en de rest van de mayonaise.

Vergelijkbare recepten

VEGAN burger van erwten ‘BBQ style’

gemiddeld 60 min

Ingrediënten

2.00 Stuk bofrost*
2.00 Stuk
Vegetarisch
20.00 g bofrost*
20.00 g
Vegan
5.00 g bofrost*
5.00 g
Vegan
100.00 g bofrost*
100.00 g
bofrost*Rodevruchtenmix
Vegan
1.00 Theelepel
gerookt zout
100.00 ml
ongezoete sojamelk
1.00 Theelepel
mosterd
1.00 Eetlepel
citroensap
100.00 ml
Koolzaad- of zonnebloemolie
1.00 Eetlepel
agavesiroop
1.00 Snufje(s)
peper & zout
200.00 g bofrost*
200.00 g
Vegan
1.00 Stuk
rode ui
1.00 Eetlepel
zonnebloemolie
20.00 ml
balsamicoazijn
1.00 Stuk
tomaat
2.00 Blad/Bladeren
lollo bionda
2.00 Stuk
vegan burgerbroodjes met sesamzaadjes

Bereiding

1.
Laat de VEGAN burger van erwten 3 uur afgedekt ontdooien uit de verpakking.
2.
Voor de barbecuesaus: fruit de uienblokjes en knoflook in een beetje olie op middelhoog vuur. Voeg het fruitmengsel, de agavesiroop, het citroensap en het gerookt zout toe en laat ongeveer 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de saus afkoelen.
3.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
4.
Voor de vegan mayonaise: meng de sojamelk, de mosterd en het citroensap met een staafmixer. Voeg de olie heel langzaam toe. Als de mayonaise te dik wordt, voeg dan wat meer sojamelk toe. Als ze te dun is, voeg dan iets meer olie toe. Kruid naar smaak met peper, zout en agavesiroop.
5.
Bak de kringelfrieten 22 minuten in de voorverwarmde oven.
6.
Pel de rode ui en snij in dunne reepjes.
7.
Verhit de zonnebloemolie in een kleine kookpot en laat de uienreepjes ongeveer 1 minuut aanfruiten. Blus de uien met de balsamicocrème en laat 5 minuten sudderen tot de uien gekarameliseerd zijn en het vocht is weggekookt.
8.
Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Was en droog en de slabladeren.
9.
Laat de hamburgerbroodjes de 2 laatste minuten meebakken met de kringelfrieten.
10.
Bak de VEGAN burgers 8 minuten in een antikleefpan met voldoende vet op middelhoog vuur. Draai ze meerdere keren om. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
11.
Smeer barbecuesaus op zowel de onder- als de bovenkant van de hamburgerbroodjes. Leg een slablad op de onderkant. Schep er een lepel mayonaise op en verdeel gelijkmatig. Leg de burgers erop en werk af met tomaat en rode ui. Sluit de burger en laat het smaken met de kringelfrieten en de rest van de mayonaise.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.