Vegetarische mediterrane linzenbolognese

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Kant-en-klaar als basis, voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Zet de champignonschijfjes een dag op voorhand in een afgedekte bewaardoos in de koelkast om ze rustig te laten ontdooien.
 Snij de champignons op de dag van de bereiding in kleine blokjes. Zet een grote kookpot op het vuur en doe hier de olijfolie in. Bak de bouillongroenten, de uien en de champignonblokjes erin aan.
 Voeg het tomatenconcentraat en de ahornsiroop toe en laat aanbakken onder regelmatig roeren. Snij de knoflook fijn en laat kort meebakken.
 Voeg vervolgens de linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
 Breng aan de kook en laat daarna nog 20 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg na 15 minuten nog de ratatouillegroenten toe.
 Voeg voor het opdienen een eetlepel van de kruidenmix toe en kruid af met peper en zout.
 Dresseer de borden met de saus en pasta (soort naar wens), en werk af met parmezaan.
Tip
Tip 1: voeg meer groentebouillon toe als de saus te dik wordt. Tip 2: gebruik geen of een vegan kaas om het gerecht veganistisch te maken.

Ingrediënten


Aantal personen:
100 g bofrost* Champignonschijfjes 1000 g
100 g
6 EL
olijfolie
200 g bofrost* Bouillongroenten
200 g
5 EL bofrost* Uienblokjes
5 EL
3 EL
tomatenconcentraat
1 EL
ahornsiroop
1 stuk(ken)
knoflookteentje
120 g
rode linzen
500 g
tomatenblokjes (uit blik)
300 ml
groentebouillon
200 g bofrost* BIO - Ratatouillegroenten
200 g
1 EL bofrost* Mediterrane kruidenmix
1 EL
1 snufje
zout
1 snufje
peper
100 g
parmezaan (montello)
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Zet de champignonschijfjes een dag op voorhand in een afgedekte bewaardoos in de koelkast om ze rustig te laten ontdooien.
2.
Snij de champignons op de dag van de bereiding in kleine blokjes. Zet een grote kookpot op het vuur en doe hier de olijfolie in. Bak de bouillongroenten, de uien en de champignonblokjes erin aan.
3.
Voeg het tomatenconcentraat en de ahornsiroop toe en laat aanbakken onder regelmatig roeren. Snij de knoflook fijn en laat kort meebakken.
4.
Voeg vervolgens de linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
5.
Breng aan de kook en laat daarna nog 20 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg na 15 minuten nog de ratatouillegroenten toe.
6.
Voeg voor het opdienen een eetlepel van de kruidenmix toe en kruid af met peper en zout.
7.
Dresseer de borden met de saus en pasta (soort naar wens), en werk af met parmezaan.