Penne met rabarber, geroosterde asperge en kervel

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades, Klassiekers in een nieuw jasje, voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat de witte en groene asperges ‘s nachts afgedekt ontdooien in de koelkast. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Hak de kervel grof. Spoel ondertussen de rabarber af, maak schoon en snij in blokjes van 1 cm.
 Dep de asperges droog met een keukenhanddoek en snij ze in schuine stukken van 2 cm.Laat de boter smelten in een pan en bak de asperges, de rabarber en de uienblokjes kort aan tot ze goudbruin zien. Voeg een beetje suiker toe, laat lichtjes karamelliseren maar blijf goed omscheppen of schudden met de pan. Blus met het sinaasappelsap en laat een beetje inkoken.
 Giet de pasta af, maar hou ongeveer 100 ml van het kookvocht af. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de asperges en breng op smaak met peper en zout. Werk vlak voor het opdienen af met de parmezaan en de gehakte kervel.

Ingrediënten


Aantal personen:
400 g
penne
300 g
rabarber
300 g bofrost* Witte asperges
300 g
200 g bofrost* Groene asperges
200 g
2 EL bofrost* Uienblokjes
2 EL
bofrost*Uienblokjes
200 ml bofrost* Sinaasappelsap
200 ml
80 g
boter
1
bosje kervel
4 EL
geraspte parmezaan
kristalsuiker
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de witte en groene asperges ‘s nachts afgedekt ontdooien in de koelkast. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Hak de kervel grof. Spoel ondertussen de rabarber af, maak schoon en snij in blokjes van 1 cm.
2.
Dep de asperges droog met een keukenhanddoek en snij ze in schuine stukken van 2 cm.Laat de boter smelten in een pan en bak de asperges, de rabarber en de uienblokjes kort aan tot ze goudbruin zien. Voeg een beetje suiker toe, laat lichtjes karamelliseren maar blijf goed omscheppen of schudden met de pan. Blus met het sinaasappelsap en laat een beetje inkoken.
3.
Giet de pasta af, maar hou ongeveer 100 ml van het kookvocht af. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de asperges en breng op smaak met peper en zout. Werk vlak voor het opdienen af met de parmezaan en de gehakte kervel.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, nemen wij het terug en betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.