Enchilada's met kip en mais

Receptinformatie


Bereidingstijd:
65 min
Afkoeltijd:
10 min
Extra tijd:
+ 15 minuten gaartijd + 10 minuten baktijd, + 10 minuten tijd om te laten rusten, + 10 minuten extra tijd
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
1098 kcal
Vet:
34 g
Koolhydraten:
130 g
Proteïne:
64 g

Bereiding

 Spoel het vlees af, dep het droog met huishoudrol en snij in blokjes van niet groter dan 2 cm.
 Verhit de olie in een grote pan en bak de kippenstukjes langs alle kanten aan. Snij de paprikareepjes eventueel wat kleiner. Voeg ze samen met de uienblokjes bij het vlees en laat kort mee bakken. Kruid met chili, paprikapoeder, komijn, oregano, bouillonpoeder en koriander en laat mee bakken.
 Doe het hele blik tomatenblokjes, de mais en de uitgelekte chilibonen erbij, roer en laat nog 10 minuten pruttelen.
 Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in. Smeer 1 el dikke room uit op elke tortilla, doe de overschot van de dikke room eventueel bij de saus. Kruid de tomatensaus pikant af met peper en zout.
 Schep op elke tortilla 3 el tomatensaus en strooi er 1 el kaas overheen. Rol de tortilla's op en leg ze in de schaal. Als er nog tomatensaus over blijft kan die eventueel nog over de tortilla's in de schaal worden gegoten.
 Strooi de rest van de kaas over de schotel en laat 10 à 15 minuten bakken in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten. Snij de enchilada's schuins in tweeën en dien op met guacamole (uit een potje).
Tip
Deze enchilada’s zijn een echte blikvanger op de buffettafel bij feestjes en zijn ook gemakkelijk voor een brunch of een picknick. Deze wraps hebben een Mexicaanse toets, serveer ze daarom met guacamole of een zelfgemaakte avocadodip: snij 1 sjalot en 1 à 2 tl opgelegde gember in blokjes of fijne reepjes. Hak ½ knoflookteen fijn, strooi er een beetje zout bij en druk met het lemmet van een mes plat. Schil 2 rijpe avocado's en verwijder de pit, snij het vruchtvlees in blokjes, doe in een kom en druppel er meteen 1 à 2 el citroensap over (zo wordt de avocado niet bruin). Doe de voorbereide ingrediënten bij de avocado. Meng met kaneel, gemalen koriander, vanillezout, chilipoeder en 2 el olijfolie.

Ingrediënten


Aantal personen:
600 g bofrost* Kippenborstfilets, natuur
600 g
4 EL
olie
400 g bofrost* Paprika Trio
400 g
100 g bofrost* Uienblokjes
100 g
1 EL
chilipoeder
1 EL
paprikapoeder (zoet)
½ TL
komijn
1 TL
oregano
1 EL
instant gevogeltebouillon
1 TL
gemalen koriander
1 blik(ken)
tomatenblokjes
300 g
Bofrost*Mais, extra zoet
1 blik(ken)
chilibonen
12 stuk(ken)
tarwe tortilla's (Fertigprodukt; ca. 20 cm Durchmesser)
300 g
dikke room
1 EL
zout
250 g
geraspte kaas (z.B. Emmentaler oder Gouda)
Vet om de vorm in te vetten
versgemalen peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Spoel het vlees af, dep het droog met huishoudrol en snij in blokjes van niet groter dan 2 cm.
2.
Verhit de olie in een grote pan en bak de kippenstukjes langs alle kanten aan. Snij de paprikareepjes eventueel wat kleiner. Voeg ze samen met de uienblokjes bij het vlees en laat kort mee bakken. Kruid met chili, paprikapoeder, komijn, oregano, bouillonpoeder en koriander en laat mee bakken.
3.
Doe het hele blik tomatenblokjes, de mais en de uitgelekte chilibonen erbij, roer en laat nog 10 minuten pruttelen.
4.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in. Smeer 1 el dikke room uit op elke tortilla, doe de overschot van de dikke room eventueel bij de saus. Kruid de tomatensaus pikant af met peper en zout.
5.
Schep op elke tortilla 3 el tomatensaus en strooi er 1 el kaas overheen. Rol de tortilla's op en leg ze in de schaal. Als er nog tomatensaus over blijft kan die eventueel nog over de tortilla's in de schaal worden gegoten.
6.
Strooi de rest van de kaas over de schotel en laat 10 à 15 minuten bakken in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten. Snij de enchilada's schuins in tweeën en dien op met guacamole (uit een potje).