Lentegeluk met perzik en abrikoos

Receptinformatie


Bereidingstijd:
15 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Feestelijke gerechten, voor kinderen, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
1090 kcal
Vet:
31 g
Koolhydraten:
160 g
Proteïne:
15 g

Bereiding

 De dag voordien: Laat de bessen samen met de suiker goed inkoken in een kookpot. Pureer, passeer door een fijne zeef en zet koud.
 De dag zelf: Verwarm de oven voor op 170°C (hete lucht 150°C)
 Klop de verse kaas, de bessenpuree en de slagroomversteviger op met een handmixer.
 Plaats de crumbletaartjes gedurende 15 minuten op een bakplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven en laat daarna 15 minuten rusten.
 Breng de bessenfrosting over in een spuitzak (indien voorhanden met een stervormige spuitmond) en decoreer de afgekoelde taartjes.
 Werk naar believen af met gekonfijte bloemblaadjes, poedersuiker en verse munt of melisse.

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g
braambessen
200 g
blauwe bosbessen
400 g
suiker
320 g
verse kaas
½ zak(ken)
slagroomversteviger
4 bofrost* Crumble perzik-abrikozentaartjes
4
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
De dag voordien: Laat de bessen samen met de suiker goed inkoken in een kookpot. Pureer, passeer door een fijne zeef en zet koud.
2.
De dag zelf: Verwarm de oven voor op 170°C (hete lucht 150°C)
3.
Klop de verse kaas, de bessenpuree en de slagroomversteviger op met een handmixer.
4.
Plaats de crumbletaartjes gedurende 15 minuten op een bakplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven en laat daarna 15 minuten rusten.
5.
Breng de bessenfrosting over in een spuitzak (indien voorhanden met een stervormige spuitmond) en decoreer de afgekoelde taartjes.
6.
Werk naar believen af met gekonfijte bloemblaadjes, poedersuiker en verse munt of melisse.