Mediterraanse groenteterrine met knapperige garnalen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Vis & zeevruchten, Soepen en stoofpotten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
410 kcal
Vet:
22 g
Koolhydraten:
25 g
Proteïne:
24 g

Bereiding

1.
Voor de kruidenmengeling: Meng 1 el raapzaadolie, 1 el tomatenconcentraat, 1 flinke snuf van zowel zout, suiker, chilipoeder, als uienpoeder en 1 afgestreken tl Provençaalse kruiden.
2.
1. Laat de koningsgarnalen ongeveer 2 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 3 à 4 uur), spoel vervolgens af en dep droog.
3.
2. Schil de aardappelen en snij ze in grote blokjes. Breng de bouillon met de kruidenmengeling aan de kook en laat de aardappelblokjes er ongeveer 5 minuten in voorgaren. Voeg de bevroren soepgroenten toe en laat op middelhoog uur nog 15 à 20 minuten sudderen.
4.
3. Marineer de ontdooide garnalen 5 minuten in het citroensap en de worcestersaus. Dep vervolgens droog. Kluts het eiwit met een beetje water los in een kom. Doe het chiazaad en de amandelschilfers op een bord. Wentel de koningsgarnalen in het eiwit en daarna in de amandel-chiapanade. Verhit de olie in een pan en bak de garnalen 2 à 3 minuten op hoog vuur goudgeel.
5.
4. Kluts het eigeel en de room bij elkaar en voeg toe aan de soep die niet meer mag koken (anders stolt het eigeel). Voeg de bieslook en saffraan toe. Kruid flink af met peper, zout en kruidenmengeling en schenk uit in kommetjes. Spies de garnalen op stokjes en leg ze op de rand.

Ingrediënten


Aantal personen:
250 g
400 g
vastkokende aardappelen
1 EL
raapzaadolie
1 EL
tomatenpuree
2 Prise(n)
zout
1 Prise
suiker
1 Prise
chilipoeder
1 Prise
uienpoeder
1 geh. TL
provençaalse kruiden
1 l
groentebouillon
600 g
1 TL
citroensap
1 TL
worcestersaus
2
eiwit
2 EL
amandelschilfers
1 EL
chiazaadjes
1 EL
olijfolie
200 ml
room
30 g
2 g
saffraan
1 Prise
witte peper
2
eigelen
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje