Wortelspaghetti met spinazie en schapenkaas

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat de bladspinazie ontdooien en snij de wortelen tot spaghetti met een spiraalsnijder.
 Rooster de sesamzaadjes en pijnboompitten in een antikleefpan, voeg 1 el olijfolie en de knoflook toe.
 Voeg er dan de wortelspaghetti bij en laat 5 minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de bladspinazie toe en verwarm nog 2 minuten mee. Kruid met peper en zout.
 Doe er als laatste de schapenkaas bij, laat een beetje smelten en dresseer dan alles in diepe borden.
Tip
Garneer met basilicum voor het opdienen.

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g bofrost* Bladspinazie
200 g
200 g
wortelen
25 g
sesamzaadjes
25 g
pijnboompitten
1 EL
olijfolie
2 afgestr. TL
bofrost*Fijngesneden knoflook
1 snufje
fijngehakt zeezout
1 snufje
peper
100 g
schapenkaas
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de bladspinazie ontdooien en snij de wortelen tot spaghetti met een spiraalsnijder.
2.
Rooster de sesamzaadjes en pijnboompitten in een antikleefpan, voeg 1 el olijfolie en de knoflook toe.
3.
Voeg er dan de wortelspaghetti bij en laat 5 minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de bladspinazie toe en verwarm nog 2 minuten mee. Kruid met peper en zout.
4.
Doe er als laatste de schapenkaas bij, laat een beetje smelten en dresseer dan alles in diepe borden.