Zalmburger met tomaat en komkommer

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Vis & zeevruchten, Klassiekers in een nieuw jasje, voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
461 kcal
Vet:
24 g
Koolhydraten:
25 g
Proteïne:
36 g

Bereiding

 Spoel de vis af, dep droog en snij met een groot mes in heel fijne stukjes, kruid met peper en zout. Verdeel de fijngesneden zalm in tweeën en maak er op boterhampapier 2 ronde schijven van ter grootte van de hamburgerbroodjes.
 Verhit de olie in een pan en voeg de zalmburgers toe. Verwijder het papier en bak de zalmburgers 2 à 3 minuten op elke kant.
 Pel de ui en snij in fijne ringen. Was de tomaten, verwijder de kroonaanzet en snij er 8 schijfjes van. Snij de broodjes open, rooster ze goudbruin in de broodrooster en smeer wat remoulade op de binnenkanten. Beleg de onderste helft met de tomatenschijven en leg de zalmburgers erop.
 Doe de rest van de remoulade op de zalm, leg de uienringen en de komkommer erop en ten slotte de bovenkant van het broodje. Dien op met rucola.
Tip
Voor zelfgemaakte remoulade: Doe 100 g dikke room en mayonaise in een kom en roer er 1 tl mosterd, 4 fijngesneden ansjovisjes, 2 tl fijngesneden kappertjes,1 fijngesneden augurk en 1 fijngesneden hardgekookt ei onder. Kruid de remoulade pikant af met 1 el fijngesneden peterselie, 1 tl rodewijnazijn, een beetje worcestershiresaus, zout, suiker en cayennepeper. Klaar! Remoulade past ook uitstekend bij gebakken vis of koud gebraad.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 stuk(ken) bofrost* Zalmfilets, natuur
2 stuk(ken)
bofrost*Zalmfilets, natuur (aufgetaut)
1 EL
olie
1
kleine ui
1
tomaten
2 stuk(ken)
hamburgerbroodjes met sesamzaad
2 EL
remoulade (uit bokaal of tube)
8
komkommerschijfjes
zout
versgemalen peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Spoel de vis af, dep droog en snij met een groot mes in heel fijne stukjes, kruid met peper en zout. Verdeel de fijngesneden zalm in tweeën en maak er op boterhampapier 2 ronde schijven van ter grootte van de hamburgerbroodjes.
2.
Verhit de olie in een pan en voeg de zalmburgers toe. Verwijder het papier en bak de zalmburgers 2 à 3 minuten op elke kant.
3.
Pel de ui en snij in fijne ringen. Was de tomaten, verwijder de kroonaanzet en snij er 8 schijfjes van. Snij de broodjes open, rooster ze goudbruin in de broodrooster en smeer wat remoulade op de binnenkanten. Beleg de onderste helft met de tomatenschijven en leg de zalmburgers erop.
4.
Doe de rest van de remoulade op de zalm, leg de uienringen en de komkommer erop en ten slotte de bovenkant van het broodje. Dien op met rucola.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.