Zalmburger

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Vis & zeevruchten
Eigenschappen:

Bereiding

 Verwarm de oven voor tot 230°C (heteluchtoven 200°C). Ondertussen het gewenste aantal broodjes een tiental minuten laten ontdooien. De broodjes op een bakrooster in het midden van de oven schuiven en de temperatuur verlagen tot 210°C (heteluchtoven 180°C). De broodjes 10 minuten afbakken. Bevochtig elk broodje vóór het bakken met wat water. Hierdoor wordt de korst knapperiger.
 De venkel goed wassen en de stengels en de onderkant van de venkel eraf snijden. De venkel in zeer dunne plakjes snijden met behulp van een mandoline.
 De frisee salade goed wassen en in kleinere stukken verdelen
 Enkele blokjes dillesaus gedurende 2 minuten verwarmen in de microgolfoven en even omroeren, daarna nog een 1 minuut verwarmen in de microgolf oven.
 De olijfolie in de pan verwarmen en de diepgevroren zalmburgers ca. 14 min op hoog vuur in de pan bakken. Regelmatig omdraaien. Laat hierna op keukenpapier uitlekken.
 De broodjes halveren en beleggen met enkele blaadjes frisee salade, de gebakken zalmburger, de fijngesneden venkel en werk af met de dillesaus.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(s) bofrost* Zalmburgers
4 stuk(s)
4 stuk(s) bofrost* Rustieke broodjes, wit en met granen
4 stuk(s)
1 stuk(s) bofrost* Roomsaus met dille
1 stuk(s)
1
venkel
1
Frisée-salade
4 EL
olijfolie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor tot 230°C (heteluchtoven 200°C). Ondertussen het gewenste aantal broodjes een tiental minuten laten ontdooien. De broodjes op een bakrooster in het midden van de oven schuiven en de temperatuur verlagen tot 210°C (heteluchtoven 180°C). De broodjes 10 minuten afbakken. Bevochtig elk broodje vóór het bakken met wat water. Hierdoor wordt de korst knapperiger.
2.
De venkel goed wassen en de stengels en de onderkant van de venkel eraf snijden. De venkel in zeer dunne plakjes snijden met behulp van een mandoline.
3.
De frisee salade goed wassen en in kleinere stukken verdelen
4.
Enkele blokjes dillesaus gedurende 2 minuten verwarmen in de microgolfoven en even omroeren, daarna nog een 1 minuut verwarmen in de microgolf oven.
5.
De olijfolie in de pan verwarmen en de diepgevroren zalmburgers ca. 14 min op hoog vuur in de pan bakken. Regelmatig omdraaien. Laat hierna op keukenpapier uitlekken.
6.
De broodjes halveren en beleggen met enkele blaadjes frisee salade, de gebakken zalmburger, de fijngesneden venkel en werk af met de dillesaus.