Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder vis, Glutenvrij, Vleesvrij, Varkensvrij

Voedingswaarden  per persoon

Energie:
421.0 kcal
Vetten:
27.0 g
waarvan verzadigde vetzuren:
0.0 g
Suikers:
0.0 g
Zout:
0.0 g
Koolhydraten:
27.0 g
Eiwitten:
17.0 g
Voedingsvezels:
0.0 g

Bereiding

1
 Voor het zanddeeg: laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
2
 Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, het ei en het zout in de Thermomix-mengbeker, en verwerk 30 seconden op stand 5 met een spatel tot een deeg en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
3
 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taart- of quichevorm in (Ø 26 cm). Doe het deeg in de vorm en maak ook een rand (3 cm).
4
 Voor de vulling: doe de gezouten crackers in de mengbeker, maal 8 seconden op stand 5 en verdeel over de deegbodem.
5
 Doe de tomaten, kruidenmengeling, dille en bieslook in de mengbeker en mix 3 seconden fijn op stand 7.
6
 Voeg de spinazie en 3/4 van de verbrokkelde feta, de eieren en peper toe en meng 10 seconden op stand 6 met behulp van de spatel en verdeel over de gezouten crackers.
7
 Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de spinazie met de ronde kant naar onderen. Strooi er de rest van de feta over en laat 50 minuten bakken (180 °C). Snij in stukken en dien op.

Onze tip

Dit recept is voor 8 porties, aangepast aan het volume van de Thermomix. Thermomix-recepten klaarmaken met bofrost*.

Vergelijkbare recepten

Quiche met spinazie, feta en tomaten

eenvoudig 70 min

Ingrediënten

200.00 g
bloem
100.00 g
boter
1.00 Stuk
ei
0.50 Theelepel
zout
10.00 Stuk
zoute crackers (50 g)
180.00 g
gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
20.00 g bofrost*
20.00 g
Vegan
10.00 g
verse dille
10.00 g bofrost*
10.00 g
bofrost*Kruidentuin gehakte bieslook
1000.00 g bofrost*
1000.00 g
Vegan
400.00 g
feta
2.00
eieren
0.50 Theelepel
peper
150.00 g
cherry tomaten
1.00 Theelepel
boter voor het invetten

Bereiding

1.
Voor het zanddeeg: laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
2.
Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, het ei en het zout in de Thermomix-mengbeker, en verwerk 30 seconden op stand 5 met een spatel tot een deeg en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
3.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taart- of quichevorm in (Ø 26 cm). Doe het deeg in de vorm en maak ook een rand (3 cm).
4.
Voor de vulling: doe de gezouten crackers in de mengbeker, maal 8 seconden op stand 5 en verdeel over de deegbodem.
5.
Doe de tomaten, kruidenmengeling, dille en bieslook in de mengbeker en mix 3 seconden fijn op stand 7.
6.
Voeg de spinazie en 3/4 van de verbrokkelde feta, de eieren en peper toe en meng 10 seconden op stand 6 met behulp van de spatel en verdeel over de gezouten crackers.
7.
Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de spinazie met de ronde kant naar onderen. Strooi er de rest van de feta over en laat 50 minuten bakken (180 °C). Snij in stukken en dien op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.