Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bereiding

1
 Laat de aardappelkoeken ontdooien in de microgolfoven. Plet de aardappelkoeken in een kom en kneed samen met een ei en 20 g warme boter.
2
 Vet een springvorm van 26 cm in met boter en druk het aardappelkoekdeeg aan tegen de bodem en de rand.
3
 Breng gezouten water aan de kook in een voldoende grote kookpot. Voeg de Groentemix met wortelen toe en breng terug aan de kook. Giet vervolgens af in een zeef.
4
 Was de schil van de citroen met warm water en rasp de schil. Rits de tijmblaadjes van de takjes.
5
 Voor de vulling: meng de eieren met de melk, room, geitenkaas, citroenzeste en tijmblaadjes met een garde en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6
 Verspreid de wortelmix over de bodem, giet het eimengsel erbij en strooi er tot slot de parmezaan over.
7
 Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 180 °C.
8
 Dien op met frisse, krokante slablaadjes of een Grieks slaatje.

Vergelijkbare recepten

Wortelgroentetaart met aardappelbodem, geitenkaas, tijm en citroen

gemiddeld 75 min

Ingrediënten

10 stuk(s) bofrost*
10 stuk(s)
Vegetarisch
7 stuk(s)
7 eieren (medium)
20 g
boter
600 g bofrost*
600 g
bofrost*Groentemix met wortelen
1 stuk(s)
onbehandelde biocitroen
6 takje(s)
tijm
300 ml
melk
200 ml
room
100 g
zachte geitenkaas
1 snufje(s)
zout, peper, nootmuskaat
50 g
geraspte parmezaan

Bereiding

1.
Laat de aardappelkoeken ontdooien in de microgolfoven. Plet de aardappelkoeken in een kom en kneed samen met een ei en 20 g warme boter.
2.
Vet een springvorm van 26 cm in met boter en druk het aardappelkoekdeeg aan tegen de bodem en de rand.
3.
Breng gezouten water aan de kook in een voldoende grote kookpot. Voeg de Groentemix met wortelen toe en breng terug aan de kook. Giet vervolgens af in een zeef.
4.
Was de schil van de citroen met warm water en rasp de schil. Rits de tijmblaadjes van de takjes.
5.
Voor de vulling: meng de eieren met de melk, room, geitenkaas, citroenzeste en tijmblaadjes met een garde en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6.
Verspreid de wortelmix over de bodem, giet het eimengsel erbij en strooi er tot slot de parmezaan over.
7.
Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 180 °C.
8.
Dien op met frisse, krokante slablaadjes of een Grieks slaatje.

Jouw bofrost*voordelen