Pangasiusfilet met satésaus

Receptinformatie


Bereidingstijd:
25 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten, Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat de pangasiusfilets ongeveer 1,5 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 8 uur). Spoel de filets af onder lopend koud water, dep droog, kruid met peper en zout en prik ze golvend op spiesen. Verhit de olie in een pan en bak de filetsatés ongeveer 2,5 minuten op elke kant gaar op middelhoog vuur.
 Maak alvast de satésaus wanneer de filets nog aan het ontdooien zijn. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember kort aan op hoge temperatuur. Voeg de chilipeper toe en bak kort mee. Wie het niet graag pikant heeft, verwijdert het beste de zaden vóór het fijnsnijden. Blus met de kokosmelk en roer er de sambal oelek, sojasaus en pindakaas bij. Breng op smaak met het sap en de zeste van de limoen, laat vervolgens nog zo’n 10 minuten zachtjes inkoken tot een smeuïge saus. Voeg meer kokosmelk toe naargelang de gewenste consistentie en eventueel meer pindakaas naar smaak.
 Leg de pangasiusfilets op een laagje saus en giet er nog eens royaal saus overheen. Versier met kokosrasp.

Ingrediënten


Aantal personen:
4
pangasiusfilets
60 g
uienblokjes
2 teentje(s)
knoflook
3 cm
gember
1
rode chili peper
150 ml
kokosmelk
1 afgestr. TL
sambal oelek
4 EL
donkere soja saus
200 g
pindakaas
1
sap en zest bio limoen
Zout
zwarte peper
extra vierge olijfolie
kokosrasp
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de pangasiusfilets ongeveer 1,5 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 8 uur). Spoel de filets af onder lopend koud water, dep droog, kruid met peper en zout en prik ze golvend op spiesen. Verhit de olie in een pan en bak de filetsatés ongeveer 2,5 minuten op elke kant gaar op middelhoog vuur.
2.
Maak alvast de satésaus wanneer de filets nog aan het ontdooien zijn. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember kort aan op hoge temperatuur. Voeg de chilipeper toe en bak kort mee. Wie het niet graag pikant heeft, verwijdert het beste de zaden vóór het fijnsnijden. Blus met de kokosmelk en roer er de sambal oelek, sojasaus en pindakaas bij. Breng op smaak met het sap en de zeste van de limoen, laat vervolgens nog zo’n 10 minuten zachtjes inkoken tot een smeuïge saus. Voeg meer kokosmelk toe naargelang de gewenste consistentie en eventueel meer pindakaas naar smaak.
3.
Leg de pangasiusfilets op een laagje saus en giet er nog eens royaal saus overheen. Versier met kokosrasp.