Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Zonder vis, Vleesvrij, Varkensvrij

Extra tijd:

+ 2 uur om af te koelen, Tijd om te laten rusten: 120 min

Voedingswaarden  per persoon

Energie:
186 kcal
Vetten:
14 g
waarvan verzadigde vetzuren:
0 g
Suikers:
0 g
Zout:
0 g
Koolhydraten:
9 g
Eiwitten:
4 g
Voedingsvezels:
0 g

Bereiding

1
 Week de gelatine in koud water. Laat het ijs zacht worden, doe het in een grote kom en klop het op met een handmixer tot het schuimig is.
2
 Verwarm het citroensap met de schuimwijn in een kookpot zonder het aan de kook te brengen. Wring de gelatine uit en laat het oplossen in de schuimwijn met citroen. Laat afkoelen tot het lauw is.
3
 Meng een beetje van het ijs bij de citroen-gelatinemengeling. Roer er dan de rest van het ijs onder.
4
 Giet de mousse in kommetjes of glaasjes en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Klop kort voor het opdienen de room stijf. Dien de mousse met een toef slagroom en eventueel met een bolletje vanille-ijs op.

Onze tip

Gebruik de gelatine precies zoals in het recept staat: Roer eerst een paar lepels vanille-ijs onder de afgekoelde gelatine-citroenmengeling en dan pas de rest van het ijs om klonters te vermijden. Aardbeien of frambozen passen heel goed bij dit dessert, eventueel gemarineerd in een scheutje sinaasappellikeur met citroensap en poedersuiker. Of dien op samen met de bofrost*Rodevruchtenmix.

Vergelijkbare recepten

Schuimwijnmousse met vanille-ijs en citroen

gemiddeld 140 min

Ingrediënten

10 Blad/Bladeren
gelatine
0.5 l bofrost*
0.5 l
Vegetarisch
100 ml
citroensap
60 ml
schuimwijn
200 g
room

Bereiding

1.
Week de gelatine in koud water. Laat het ijs zacht worden, doe het in een grote kom en klop het op met een handmixer tot het schuimig is.
2.
Verwarm het citroensap met de schuimwijn in een kookpot zonder het aan de kook te brengen. Wring de gelatine uit en laat het oplossen in de schuimwijn met citroen. Laat afkoelen tot het lauw is.
3.
Meng een beetje van het ijs bij de citroen-gelatinemengeling. Roer er dan de rest van het ijs onder.
4.
Giet de mousse in kommetjes of glaasjes en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Klop kort voor het opdienen de room stijf. Dien de mousse met een toef slagroom en eventueel met een bolletje vanille-ijs op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.