1 Schil de citrusvruchten à vif en snij ze in schijfjes. Laat de roomsoesjes ongeveer 1 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 2 uur).
2.
Voor de eiersaus: snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Meng in een metalen kom met het eigeel, suiker en zout tot een smeuïge consistentie. Voeg de gecondenseerde melk en de poedersuiker beetje bij beetje al kloppend toe. Meng er de cognac onder en klop op au bain-marie tot de massa bindt. Zet de zelfgemaakte eierlikeur in de koelkast.
3.
Meng de bruine suiker en de kaneel en strooi op de randen van grote borden. Maak een bedje van eierlikeur en schik het fruit erop van groot naar klein. Bedruppel met een beetje sinaasappellikeur. Schik enkele roomsoezen tussen het fruit, bestrooi met poedersuiker en werk mooi af met cranberry’s en munt.
Tip
ijsliefhebbers zullen dol zijn op de combinatie van dit zoetfrisse recept met een bolletje bofrost*Bourbonvanille-ijs.
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
1 Schil de citrusvruchten à vif en snij ze in schijfjes. Laat de roomsoesjes ongeveer 1 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 2 uur).
2.
Voor de eiersaus: snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Meng in een metalen kom met het eigeel, suiker en zout tot een smeuïge consistentie. Voeg de gecondenseerde melk en de poedersuiker beetje bij beetje al kloppend toe. Meng er de cognac onder en klop op au bain-marie tot de massa bindt. Zet de zelfgemaakte eierlikeur in de koelkast.
3.
Meng de bruine suiker en de kaneel en strooi op de randen van grote borden. Maak een bedje van eierlikeur en schik het fruit erop van groot naar klein. Bedruppel met een beetje sinaasappellikeur. Schik enkele roomsoezen tussen het fruit, bestrooi met poedersuiker en werk mooi af met cranberry’s en munt.
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
1 Schil de citrusvruchten à vif en snij ze in schijfjes. Laat de roomsoesjes ongeveer 1 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 2 uur).
2.
Voor de eiersaus: snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Meng in een metalen kom met het eigeel, suiker en zout tot een smeuïge consistentie. Voeg de gecondenseerde melk en de poedersuiker beetje bij beetje al kloppend toe. Meng er de cognac onder en klop op au bain-marie tot de massa bindt. Zet de zelfgemaakte eierlikeur in de koelkast.
3.
Meng de bruine suiker en de kaneel en strooi op de randen van grote borden. Maak een bedje van eierlikeur en schik het fruit erop van groot naar klein. Bedruppel met een beetje sinaasappellikeur. Schik enkele roomsoezen tussen het fruit, bestrooi met poedersuiker en werk mooi af met cranberry’s en munt.
Tip
ijsliefhebbers zullen dol zijn op de combinatie van dit zoetfrisse recept met een bolletje bofrost*Bourbonvanille-ijs.
Uw wensen en ideeën!
Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee.
016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)
Via onze online cataloguskan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.