Soesjes met eierlikeursaus en een citrussalade

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
800 kcal
Vet:
27 g
Koolhydraten:
92 g
Proteïne:
15 g

Bereiding

 1 Schil de citrusvruchten à vif en snij ze in schijfjes. Laat de roomsoesjes ongeveer 1 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 2 uur).
 Voor de eiersaus: snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Meng in een metalen kom met het eigeel, suiker en zout tot een smeuïge consistentie. Voeg de gecondenseerde melk en de poedersuiker beetje bij beetje al kloppend toe. Meng er de cognac onder en klop op au bain-marie tot de massa bindt. Zet de zelfgemaakte eierlikeur in de koelkast.
 Meng de bruine suiker en de kaneel en strooi op de randen van grote borden. Maak een bedje van eierlikeur en schik het fruit erop van groot naar klein. Bedruppel met een beetje sinaasappellikeur. Schik enkele roomsoezen tussen het fruit, bestrooi met poedersuiker en werk mooi af met cranberry’s en munt.
Tip
ijsliefhebbers zullen dol zijn op de combinatie van dit zoetfrisse recept met een bolletje bofrost*Bourbonvanille-ijs.

Ingrediënten


Aantal personen:
1
biosinaasappel
1
biobloedsinaasappel
1
niet te zure citroen
1
vanillestokje
8
eigelen
1 snufje
suiker
1 snufje
zout
375 ml
gecondenseerde melk
250 g
poedersuiker
200 ml
cognac
1 EL
bruine suiker
1 EL
kaneel
bofrost* Mini roomsoesjes
sinaasappellikeur naar smaak
poedersuiker voor de afwerking
cranberry's en munt Voor de afwerking
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
1 Schil de citrusvruchten à vif en snij ze in schijfjes. Laat de roomsoesjes ongeveer 1 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 2 uur).
2.
Voor de eiersaus: snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Meng in een metalen kom met het eigeel, suiker en zout tot een smeuïge consistentie. Voeg de gecondenseerde melk en de poedersuiker beetje bij beetje al kloppend toe. Meng er de cognac onder en klop op au bain-marie tot de massa bindt. Zet de zelfgemaakte eierlikeur in de koelkast.
3.
Meng de bruine suiker en de kaneel en strooi op de randen van grote borden. Maak een bedje van eierlikeur en schik het fruit erop van groot naar klein. Bedruppel met een beetje sinaasappellikeur. Schik enkele roomsoezen tussen het fruit, bestrooi met poedersuiker en werk mooi af met cranberry’s en munt.