Tiramisu met rode vruchten

Receptinformatie


Bereidingstijd:
15 min
Afkoeltijd:
300 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
820 kcal
Vet:
50 g
Koolhydraten:
74 g
Proteïne:
11 g

Bereiding

 Verdeel de Rodevruchtenmix op een bord en laat afgedekt ongeveer 3 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 5,5 uur).
 Leg de lange vingers netjes naast elkaar in een hoekige vorm en drenk ze voorzichtig in de espresso. Laat eerst goed intrekken en giet er telkens een beetje bij. Meng de mascarpone, de yoghurt, de suiker en de likeur samen tot een smeuïge crème. De zuurheid van de bessen zal de smaken in evenwicht brengen, dus de crème mag flink zoet zijn. Voor een vastere crème kunt u de agaragar volgens de instructies op de verpakking verwarmen en laten wellen, vervolgens met een paar lepels crème mengen, zeven en onder de crème roeren.
 Verdeel de ontdooide vruchten over de lange vingers, maar bewaar er een paar ter decoratie. Spreid de crème over de vruchten en zet het dessert 4 à 5 uur in de koelkast.
 Werk voor het opdienen naar believen af met chocoladeschilfers, amandelschilfers en bessen in brede diagonale strepen of hoe u maar wenst.
Tip
Laat de amandelschilfers in een pan karamelliseren met een beetje suiker, laat afkoelen en verkruimel op de tiramisu vlak voor het opdienen.

Ingrediënten


Aantal personen:
350 g bofrost* Rodevruchtenmix
350 g
bofrost*Rodevruchtenmix
300 g
koekjes "lange vingers"
200 ml
sterke espresso
250 g
mascarpone
100 g
roomyoghurt
5 EL met kop
suiker
5 cl
koffielikeur
½ TL
agaragar (naar smaak)
chocoladeschilfers om af te werken
amandelschilfers om af te werken
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verdeel de Rodevruchtenmix op een bord en laat afgedekt ongeveer 3 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 5,5 uur).
2.
Leg de lange vingers netjes naast elkaar in een hoekige vorm en drenk ze voorzichtig in de espresso. Laat eerst goed intrekken en giet er telkens een beetje bij. Meng de mascarpone, de yoghurt, de suiker en de likeur samen tot een smeuïge crème. De zuurheid van de bessen zal de smaken in evenwicht brengen, dus de crème mag flink zoet zijn. Voor een vastere crème kunt u de agaragar volgens de instructies op de verpakking verwarmen en laten wellen, vervolgens met een paar lepels crème mengen, zeven en onder de crème roeren.
3.
Verdeel de ontdooide vruchten over de lange vingers, maar bewaar er een paar ter decoratie. Spreid de crème over de vruchten en zet het dessert 4 à 5 uur in de koelkast.
4.
Werk voor het opdienen naar believen af met chocoladeschilfers, amandelschilfers en bessen in brede diagonale strepen of hoe u maar wenst.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.