De klok rond winkelen
Kosteloze levering
Pas betalen bij levering
Omruilgarantie
Menu

Pasta met Siciliaanse vleessaus

Receptinformatie


Bereidingstijd:
25 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Week de sultanarozijnen in een kommetje met een beetje water. Spoel het kippenvlees af en dep het droog met huishoudpapier. Snij het eerst in schijfjes en vervolgens in reepjes. Kruid met peper en zout en wentel de kipstukjes dan in maizena. Klop het teveel aan maizena af.
2.
Maak de courgette schoon, was ze en snij in fijne reepjes. Pel de knoflook en hak fijn.
3.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
4.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en hou warm.
5.
Doe de courgettereepjes samen met de paprika, de ui en knoflook in de pan en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur in hetzelfde bakvet. Voeg de passata en de bouillon toe en laat opkoken.
6.
Giet het vocht van de sultanarozijnen weg en doe de rozijnen bij de saus. Voeg ook de olijven toe. Kruid met peper en zout. Warm de kippenreepjes terug even op in de saus. Dresseer de spaghetti met de Siciliaanse vleessaus in diepe borden.
Tip
Bij het bakken van de vleesstukjes is het belangrijk dat er geen of zo weinig mogelijk vocht vrijkomt. Een trucje: verhit eerst de pan op middelhoog vuur en voeg dan een beetje olie en het vlees toe. Schep het vlees niet te vaak om, laat het eerst lichtbruin bakken en schep dan pas om. Voor grote porties is het aangeraden om de vleesstukjes in verschillende porties te bakken. Kruid het vlees pas na het bakken, want zout onttrekt het vocht.

Ingrediënten


Aantal personen:
60 g
Sultanarozijnen
500 g
Kippenborstfilets, natuur
16,95 € ca. 6 - 9 stuks = 1000 g
3 TL
maizena
250 g
courgette
1 Zehe(n)
knoflook
500 g
spaghetti
2 EL
olijfolie
250 g
Paprikareepjes
5,95 € 1000 g
3 EL
Uienblokjes
4,95 € 1000 g
200 ml
passata
200 ml
kippenbouillon
40 g
groene ontpitte olijven
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
25 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
60 g
Sultanarozijnen
500 g
Kippenborstfilets, natuur
16,95 € ca. 6 - 9 stuks = 1000 g
3 TL
maizena
250 g
courgette
1 Zehe(n)
knoflook
500 g
spaghetti
2 EL
olijfolie
250 g
Paprikareepjes
5,95 € 1000 g
3 EL
Uienblokjes
4,95 € 1000 g
200 ml
passata
200 ml
kippenbouillon
40 g
groene ontpitte olijven
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Week de sultanarozijnen in een kommetje met een beetje water. Spoel het kippenvlees af en dep het droog met huishoudpapier. Snij het eerst in schijfjes en vervolgens in reepjes. Kruid met peper en zout en wentel de kipstukjes dan in maizena. Klop het teveel aan maizena af.
2.
Maak de courgette schoon, was ze en snij in fijne reepjes. Pel de knoflook en hak fijn.
3.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
4.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en hou warm.
5.
Doe de courgettereepjes samen met de paprika, de ui en knoflook in de pan en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur in hetzelfde bakvet. Voeg de passata en de bouillon toe en laat opkoken.
6.
Giet het vocht van de sultanarozijnen weg en doe de rozijnen bij de saus. Voeg ook de olijven toe. Kruid met peper en zout. Warm de kippenreepjes terug even op in de saus. Dresseer de spaghetti met de Siciliaanse vleessaus in diepe borden.
Tip
Bij het bakken van de vleesstukjes is het belangrijk dat er geen of zo weinig mogelijk vocht vrijkomt. Een trucje: verhit eerst de pan op middelhoog vuur en voeg dan een beetje olie en het vlees toe. Schep het vlees niet te vaak om, laat het eerst lichtbruin bakken en schep dan pas om. Voor grote porties is het aangeraden om de vleesstukjes in verschillende porties te bakken. Kruid het vlees pas na het bakken, want zout onttrekt het vocht.

Uw wensen en ideeën!

Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee. 

016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)

Via onze online catalogus kan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.

Raadpleeg ook onze antwoorden op  veel gestelde vragen.


U kunt ons uw wensen ook gewoon mailen: service@bofrost.be

Contact klantendienst