De klok rond winkelen
Kosteloze levering
Pas betalen bij levering
Omruilgarantie
Menu

Spaghetti met witlof en kaas

Receptinformatie


Bereidingstijd:
50 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Was het kippenvlees, dep het droog met huishoudrol en snij in blokjes van om en bij 2 cm. Snij de kaas in kleine stukjes. Was het witlof, deel het in vieren en snij het harde hart eruit. Snij de witlofstukken vervolgens in de breedte in kleinere stukken.
2.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een zeef en laat uitlekken.
3.
Verhit ondertussen 1 el olie in een grote pan. Bak de witlofstukjes en de pijnboompitten kort aan en haal weer uit de pan. Doe de rest van de vetstof in de pan en bak de uien- en kippenblokjes ongeveer 3 minuten aan. Blus met de bouillon, en roer er de room en de stukjes kaas onder. Laat de saus een 2-tal minuten pruttelen, kruid met peper en zout en dik naar wens in met een beetje opgeloste maïzena. Spatel er ten slotte ook het witlof en de pijnboompitten onder. Meng de spaghetti met de saus, dresseer in diepe borden, garneer met peterselie en dien op.
Tip
De witlof-kaassaus kan worden verfijnd door een rijpe maar stevige peer in dunne schijfjes te snijden en samen met het witlof in olie of - nog verfijnder - in karamel aan te bakken. Strooi daarvoor wat poedersuiker in een pan en laat op laag vuur karamelliseren tot de suiker doorzichtig is. Voeg dan het witloof- en de peerstukjes toe en laat ze bruin worden. Door de blauwschimmelkaas pas op het einde toe te voegen, smelt ze gedeeltelijk maar blijven er toch nog stukjes in de saus.

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g
Kippenborstfilets, natuur
16,95 € ca. 6 - 9 stuks = 1000 g
60 g
Uienblokjes
4,95 € 1000 g
100 g
blauwschimmelkaas
3 Staude(n)
witlof
400 g
spaghetti
2 EL
olie
30 g
pijnboompitten
300 ml
groentebouillon
2 EL
dikke room
1 EL
Kruidentuin gehakte peterselie
(100 g = € 4,50)
2,25 € 50 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
50 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g
Kippenborstfilets, natuur
16,95 € ca. 6 - 9 stuks = 1000 g
60 g
Uienblokjes
4,95 € 1000 g
100 g
blauwschimmelkaas
3 Staude(n)
witlof
400 g
spaghetti
2 EL
olie
30 g
pijnboompitten
300 ml
groentebouillon
2 EL
dikke room
1 EL
Kruidentuin gehakte peterselie
(100 g = € 4,50)
2,25 € 50 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Was het kippenvlees, dep het droog met huishoudrol en snij in blokjes van om en bij 2 cm. Snij de kaas in kleine stukjes. Was het witlof, deel het in vieren en snij het harde hart eruit. Snij de witlofstukken vervolgens in de breedte in kleinere stukken.
2.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een zeef en laat uitlekken.
3.
Verhit ondertussen 1 el olie in een grote pan. Bak de witlofstukjes en de pijnboompitten kort aan en haal weer uit de pan. Doe de rest van de vetstof in de pan en bak de uien- en kippenblokjes ongeveer 3 minuten aan. Blus met de bouillon, en roer er de room en de stukjes kaas onder. Laat de saus een 2-tal minuten pruttelen, kruid met peper en zout en dik naar wens in met een beetje opgeloste maïzena. Spatel er ten slotte ook het witlof en de pijnboompitten onder. Meng de spaghetti met de saus, dresseer in diepe borden, garneer met peterselie en dien op.
Tip
De witlof-kaassaus kan worden verfijnd door een rijpe maar stevige peer in dunne schijfjes te snijden en samen met het witlof in olie of - nog verfijnder - in karamel aan te bakken. Strooi daarvoor wat poedersuiker in een pan en laat op laag vuur karamelliseren tot de suiker doorzichtig is. Voeg dan het witloof- en de peerstukjes toe en laat ze bruin worden. Door de blauwschimmelkaas pas op het einde toe te voegen, smelt ze gedeeltelijk maar blijven er toch nog stukjes in de saus.

Uw wensen en ideeën!

Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee. 

016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)

Via onze online catalogus kan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.

Raadpleeg ook onze antwoorden op  veel gestelde vragen.


U kunt ons uw wensen ook gewoon mailen: service@bofrost.be

Contact klantendienst