De klok rond winkelen
Kosteloze levering
Pas betalen bij levering
Omruilgarantie
Menu

Ovenschotel met aardappelen en eekhoorntjesbrood

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Voeg 250 ml warm water bij het eekhoorntjesbrood en laat 30 minuten rusten. Was de aardappelen en laat ze 20 minuten koken in de schil. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water, schil ze en snij in schijfjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2.
Verhit de olie in een antikleefpan en stoof de courgette, de bevroren champignons en de prei aan. Kruid flink met peper en zout en neem alles weer uit de pan.
3.
Giet het eekhoorntjesbrood af en vang het vocht op, laat uitlekken. Hak het eekhoorntjesbrood fijn en stoof samen met de uien aan in het overgebleven bakvet. Blus met het weekwater, de bouillon en de melk en laat opkoken. Kruid met peper, zout en suiker en dik de saus in met de sausbinder.
4.
Doe de bereide groenten in een ingevette ovenschaal. Giet de saus erover en zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5.
Verdeel de tomatenblokjes over de ovenschotel.

Ingrediënten


Aantal personen:
5 g
gedroogd eekhoorntjesbrood
1 kg
vastkokende aardappelen
2
courgettes
1 EL
olie
250 g
Champignonschijfjes 1000 g
6,95 € 1000 g
200 g
Prei
(1000 g = € 4,33)
5,20 € 1200 g
50 g
Uienblokjes
4,95 € 1000 g
300 ml
instant groentebouillon
200 ml
halfvolle melk
1 Prise(n)
suiker
1 EL
sausbinder voor witte sauzen
1 TL
halvarine voor de vorm
1
middelgrote ontvelde, ontpitte tomaat, in blokjes
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
5 g
gedroogd eekhoorntjesbrood
1 kg
vastkokende aardappelen
2
courgettes
1 EL
olie
250 g
Champignonschijfjes 1000 g
6,95 € 1000 g
200 g
Prei
(1000 g = € 4,33)
5,20 € 1200 g
50 g
Uienblokjes
4,95 € 1000 g
300 ml
instant groentebouillon
200 ml
halfvolle melk
1 Prise(n)
suiker
1 EL
sausbinder voor witte sauzen
1 TL
halvarine voor de vorm
1
middelgrote ontvelde, ontpitte tomaat, in blokjes
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Voeg 250 ml warm water bij het eekhoorntjesbrood en laat 30 minuten rusten. Was de aardappelen en laat ze 20 minuten koken in de schil. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water, schil ze en snij in schijfjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2.
Verhit de olie in een antikleefpan en stoof de courgette, de bevroren champignons en de prei aan. Kruid flink met peper en zout en neem alles weer uit de pan.
3.
Giet het eekhoorntjesbrood af en vang het vocht op, laat uitlekken. Hak het eekhoorntjesbrood fijn en stoof samen met de uien aan in het overgebleven bakvet. Blus met het weekwater, de bouillon en de melk en laat opkoken. Kruid met peper, zout en suiker en dik de saus in met de sausbinder.
4.
Doe de bereide groenten in een ingevette ovenschaal. Giet de saus erover en zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5.
Verdeel de tomatenblokjes over de ovenschotel.

Uw wensen en ideeën!

Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee. 

016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)

Via onze online catalogus kan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.

Raadpleeg ook onze antwoorden op  veel gestelde vragen.


U kunt ons uw wensen ook gewoon mailen: service@bofrost.be

Contact klantendienst