De klok rond winkelen
Kosteloze levering
Pas betalen bij levering
Omruilgarantie
Menu

Veldsla met kipreepjes

Receptinformatie


Bereidingstijd:
15 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Spoel het kippenvlees af, dep het droog met huishoudrol en snij in reepjes. Maak de veldsla schoon, haal de harde stukken eruit, spoel af en zwier droog.
2.
Laat de boter smelten in een pan en bak de kippenreepjes aan tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
3.
Meng de rode bosbessen onder de mierikswortel met room. Meng de azijn met peper, zout en wat suiker, en klop er beetje bij beetje de olie onder. Doe de vinaigrette bij de veldsla en schik op de borden. Leg de kippenreepjes erop en schep er telkens een lepel mierikswortel met room en rode bosbessen bij of serveer apart.
Tip
Om de kippenreepjes gelijkmatig aan te bakken worden ze het best in twee helften gebakken in een grote pan. Belangrijk voor de bereiding van de sla: was sla altijd grondig maar kort om de vitaminen en mineralen zo goed mogelijk te bewaren. Droog de sla in een slazwierder, zo wordt de dressing niet waterig. Doe de dressing pas op de sla vlak voor het opdienen, anders worden de blaadjes slap.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 Stück
Kippenborstfilets, natuur
16,95 € ca. 6 - 9 stuks = 1000 g
200 g
veldsla
1 EL
boter
2 EL
balsamicoazijn
4 EL
raapzaadolie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
15 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
2 Stück
Kippenborstfilets, natuur
16,95 € ca. 6 - 9 stuks = 1000 g
200 g
veldsla
1 EL
boter
2 EL
balsamicoazijn
4 EL
raapzaadolie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Spoel het kippenvlees af, dep het droog met huishoudrol en snij in reepjes. Maak de veldsla schoon, haal de harde stukken eruit, spoel af en zwier droog.
2.
Laat de boter smelten in een pan en bak de kippenreepjes aan tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
3.
Meng de rode bosbessen onder de mierikswortel met room. Meng de azijn met peper, zout en wat suiker, en klop er beetje bij beetje de olie onder. Doe de vinaigrette bij de veldsla en schik op de borden. Leg de kippenreepjes erop en schep er telkens een lepel mierikswortel met room en rode bosbessen bij of serveer apart.
Tip
Om de kippenreepjes gelijkmatig aan te bakken worden ze het best in twee helften gebakken in een grote pan. Belangrijk voor de bereiding van de sla: was sla altijd grondig maar kort om de vitaminen en mineralen zo goed mogelijk te bewaren. Droog de sla in een slazwierder, zo wordt de dressing niet waterig. Doe de dressing pas op de sla vlak voor het opdienen, anders worden de blaadjes slap.

Uw wensen en ideeën!

Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee. 

016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)

Via onze online catalogus kan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.

Raadpleeg ook onze antwoorden op  veel gestelde vragen.


U kunt ons uw wensen ook gewoon mailen: service@bofrost.be

Contact klantendienst