De klok rond winkelen
Kosteloze levering
Pas betalen bij levering
Omruilgarantie
Menu

Chili con carne met mais en aardappelen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Verhit een derde van de olie in een grote kookpot op middelhoog vuur, fruit de uienblokjes tot ze glazig zien. Voeg het rundergehakt toe en laat het bakken, roer regelmatig om. Voeg het tomatenconcentraat en de ketchup toe en laat even mee bakken. Giet er vervolgens bouillon bij tot het vlees onder staat. Laat alles 60 à 75 minuten zacht pruttelen op middelhoog vuur
2.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm. Voeg ze na 30 minuten samen met de laurier toe aan het vlees. Verwijder op het einde de laurierblaadjes en laat het stoofpotje afkoelen. Bewaar afgesloten in de koelkast tot etenstijd.
3.
Schil de knoflook en snij in plakjes. Plet de knoflook samen met de gember, cayennepeper, komijn, koriander, citroenzeste en de rest van de olie in een vijzel tot een papje. Doe de kruidenmengeling in een klein potje en bewaar koel en afgedekt tot etenstijd.
4.
Giet de bonen in een zeef, spoel ze af met water en laat uitlekken. Meng ze vervolgens met de tomatenblokjes en de mais en bewaar koel en afgedekt tot etenstijd.
5.
Verwarm het stoofpotje, giet er eventueel nog wat bouillon bij, voeg de bonenmengeling toe, meng er de kruidenpasta onder en laat 5 minuten verwarmen zonder te laten koken. Kruid met zout en met cayennepeper naar smaak.
6.
Verdeel de chili con carne in verwarmde soepborden of -kommen en garneer met bevroren peterselie.
Tip
Wie wil kan nog een eetlepel zure room opscheppen. Lekker met bofrost*Voorgebakken baguettes.

Ingrediënten


Aantal personen:
6 EL
olijfolie
300 g
Uienblokjes
4,95 € 1000 g
1,2 kg
rundergehakt, grof
2 EL
tomatenconcentraat
2 EL
ketchup
1,7 l
kippenbouillon
600 g
aardappelen
2
laurierblaadjes
2 Zehe(n)
knoflook
2 Scheibe(n)
gember, geschild
½ TL
cayennepeper
1 TL
komijn
1 TL
koriander
2 TL
onbehandelde citroenzeste
400 g
kidneybonen
400 g
tomatenblokjes
400 g
zoete mais
3 EL
Kruidentuin gehakte peterselie
(100 g = € 4,50)
2,25 € 50 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
6 EL
olijfolie
300 g
Uienblokjes
4,95 € 1000 g
1,2 kg
rundergehakt, grof
2 EL
tomatenconcentraat
2 EL
ketchup
1,7 l
kippenbouillon
600 g
aardappelen
2
laurierblaadjes
2 Zehe(n)
knoflook
2 Scheibe(n)
gember, geschild
½ TL
cayennepeper
1 TL
komijn
1 TL
koriander
2 TL
onbehandelde citroenzeste
400 g
kidneybonen
400 g
tomatenblokjes
400 g
zoete mais
3 EL
Kruidentuin gehakte peterselie
(100 g = € 4,50)
2,25 € 50 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verhit een derde van de olie in een grote kookpot op middelhoog vuur, fruit de uienblokjes tot ze glazig zien. Voeg het rundergehakt toe en laat het bakken, roer regelmatig om. Voeg het tomatenconcentraat en de ketchup toe en laat even mee bakken. Giet er vervolgens bouillon bij tot het vlees onder staat. Laat alles 60 à 75 minuten zacht pruttelen op middelhoog vuur
2.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm. Voeg ze na 30 minuten samen met de laurier toe aan het vlees. Verwijder op het einde de laurierblaadjes en laat het stoofpotje afkoelen. Bewaar afgesloten in de koelkast tot etenstijd.
3.
Schil de knoflook en snij in plakjes. Plet de knoflook samen met de gember, cayennepeper, komijn, koriander, citroenzeste en de rest van de olie in een vijzel tot een papje. Doe de kruidenmengeling in een klein potje en bewaar koel en afgedekt tot etenstijd.
4.
Giet de bonen in een zeef, spoel ze af met water en laat uitlekken. Meng ze vervolgens met de tomatenblokjes en de mais en bewaar koel en afgedekt tot etenstijd.
5.
Verwarm het stoofpotje, giet er eventueel nog wat bouillon bij, voeg de bonenmengeling toe, meng er de kruidenpasta onder en laat 5 minuten verwarmen zonder te laten koken. Kruid met zout en met cayennepeper naar smaak.
6.
Verdeel de chili con carne in verwarmde soepborden of -kommen en garneer met bevroren peterselie.
Tip
Wie wil kan nog een eetlepel zure room opscheppen. Lekker met bofrost*Voorgebakken baguettes.

Uw wensen en ideeën!

Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee. 

016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)

Via onze online catalogus kan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.

Raadpleeg ook onze antwoorden op  veel gestelde vragen.


U kunt ons uw wensen ook gewoon mailen: service@bofrost.be

Contact klantendienst