De klok rond winkelen
Kosteloze levering
Pas betalen bij levering
Omruilgarantie
Menu

Visragout op lasagnevellen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Laat de vis en de garnalen 's nachts afgedekt ontdooien in de koelkast, spoel vervolgens af met koud water en dep droog. Snij de vis in hapklare stukken. Maak de selderij schoon, spoel af en snij in schijfjes.
2.
Breng de visfond aan de kook in een kookpot, voeg de prei en een derde van de worteltjes toe, laat opkoken en laat nog ongeveer 10 minuten pruttelen.
3.
Verhit de zonnebloemolie in een antikleefpan en stoof de vis, selderij en de rest van de worteltjes ongeveer 5 minuten aan. Voeg de citroen toe, kruid met peper en zout.
4.
Kook ondertussen de lasagnevellen beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water tot ze beetgaar zijn.
5.
Voeg de sherry en de reuzel toe aan de groenten en pureer alles. Zet nogmaals op het vuur en breng al roerend opnieuw aan de kook, dik de saus eventueel in met sausbinder. Voeg de garnalen toe, laat ze doorverwarmen en kruid af met peper en zout.
6.
Giet de lasagnevellen af in een vergiet, maar laat ze niet uitlekken. Doe de vellen voorzichtig terug in de kookpot, bedruip met de truffelolie en meng voorzichtig.
7.
Dresseer vier borden telkens met 2 el sherrysaus, leg er een lasagnevel op en dan de helft van de visragout, en giet er dan terug een beetje sherrysaus over. Leg er opnieuw een lasagnevel over en doe er de rest van de sherrysaus met de koningsgarnalen bij. Garneer met peterselie en dien op.
Tip
In plaats van truffelolie kan ook kwalitatieve olijfolie worden gebruikt.

Ingrediënten


Aantal personen:
500 g
Noordzeepladijs-/scholfilets, natuur
17,25 € 7 - 10 stuks = 675 g
8 Stück
Gepelde reuzengarnalen
(1000 g = € 59,22)
18,95 € ca. 43 stuks = 320 g
200 g
bleekselderij
400 ml
visfond
200 g
Prei
(1000 g = € 4,33)
5,20 € 1200 g
400 g
Jonge worteltjes 1000 g
4,95 € 1000 g
1 EL
zonnebloemolie
4 EL
citroensap
8
lasagnevellen
4 EL
sherry
100 g
reuzel
1 EL
sausbinder
1 EL
truffelolie
2 EL
Kruidentuin gehakte peterselie
(100 g = € 4,50)
2,25 € 50 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
500 g
Noordzeepladijs-/scholfilets, natuur
17,25 € 7 - 10 stuks = 675 g
8 Stück
Gepelde reuzengarnalen
(1000 g = € 59,22)
18,95 € ca. 43 stuks = 320 g
200 g
bleekselderij
400 ml
visfond
200 g
Prei
(1000 g = € 4,33)
5,20 € 1200 g
400 g
Jonge worteltjes 1000 g
4,95 € 1000 g
1 EL
zonnebloemolie
4 EL
citroensap
8
lasagnevellen
4 EL
sherry
100 g
reuzel
1 EL
sausbinder
1 EL
truffelolie
2 EL
Kruidentuin gehakte peterselie
(100 g = € 4,50)
2,25 € 50 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de vis en de garnalen 's nachts afgedekt ontdooien in de koelkast, spoel vervolgens af met koud water en dep droog. Snij de vis in hapklare stukken. Maak de selderij schoon, spoel af en snij in schijfjes.
2.
Breng de visfond aan de kook in een kookpot, voeg de prei en een derde van de worteltjes toe, laat opkoken en laat nog ongeveer 10 minuten pruttelen.
3.
Verhit de zonnebloemolie in een antikleefpan en stoof de vis, selderij en de rest van de worteltjes ongeveer 5 minuten aan. Voeg de citroen toe, kruid met peper en zout.
4.
Kook ondertussen de lasagnevellen beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water tot ze beetgaar zijn.
5.
Voeg de sherry en de reuzel toe aan de groenten en pureer alles. Zet nogmaals op het vuur en breng al roerend opnieuw aan de kook, dik de saus eventueel in met sausbinder. Voeg de garnalen toe, laat ze doorverwarmen en kruid af met peper en zout.
6.
Giet de lasagnevellen af in een vergiet, maar laat ze niet uitlekken. Doe de vellen voorzichtig terug in de kookpot, bedruip met de truffelolie en meng voorzichtig.
7.
Dresseer vier borden telkens met 2 el sherrysaus, leg er een lasagnevel op en dan de helft van de visragout, en giet er dan terug een beetje sherrysaus over. Leg er opnieuw een lasagnevel over en doe er de rest van de sherrysaus met de koningsgarnalen bij. Garneer met peterselie en dien op.
Tip
In plaats van truffelolie kan ook kwalitatieve olijfolie worden gebruikt.

Uw wensen en ideeën!

Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee. 

016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)

Via onze online catalogus kan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.

Raadpleeg ook onze antwoorden op  veel gestelde vragen.


U kunt ons uw wensen ook gewoon mailen: service@bofrost.be

Contact klantendienst