Deense tiramisu met cassis

Receptinformatie


Bereidingstijd:
260 min
Afkoeltijd:
240 min
Extra tijd:
+ 4 uur om af te koelen
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Feestelijke gerechten, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Laat de aalbessengelei al roerend warm worden in een kleine kookpot op laag vuur. Meng de vruchtenmix samen met de gelei en de suiker in een kom.
2.
Leg de lange vingers in een rechthoekige ovenschaal en druppel de crème de cassis erover. Verdeel de vruchtenmix over de lange vingers.
3.
Doe de yoghurt, de room, de vanillesuiker, 3 snufjes kaneel, het citroensap en het poedersuiker in een kom en roer goed. Verdeel de yoghurtmengeling over het fruit en strijk glad.
4.
Zeef het cacaopoeder over de tiramisu en zet nog ten minste 4 uur koud voor het opdienen.
Tip
Voor kinderen kan de crème de cassis worden vervangen door kersen- of aalbessensiroop. Meng het cacaopoeder eens met gemalen kardemom, kaneel en kruidnagel voor een fijne exotische toets. Voor wie het eens wat meer mag zijn, kan de helft van de yoghurt worden vervangen door mascarpone.

Ingrediënten


Aantal personen:
6 EL
aalbessengelei
500 g
2 EL
suiker
120 g
lange vingers
4 EL
crème de cassis
500 g
natuuryoghurt
100 g
room
1 Päckchen
vanillesuiker
1 EL
citroensap
5 EL
poedersuiker
3 EL
cacaopoeder
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje