Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Soesjes met eierlikeursaus en een citrussalade

eenvoudig 20 min

Ingrediënten

1 biosinaasappel
1 biobloedsinaasappel
1 niet te zure citroen
1 vanillestokje
8 eigelen
1 snufje(s) suiker
1 snufje(s) zout
375 ml gecondenseerde melk
g poedersuiker
200 ml cognac
20
Vegetarisch
1 el bruine suiker
1 el kaneel
sinaasappellikeur
poedersuiker
cranberry's en munt

Bereiding

1.
1 Schil de citrusvruchten à vif en snij ze in schijfjes. Laat de roomsoesjes ongeveer 1 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 2 uur).
2.
Voor de eiersaus: snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Meng in een metalen kom met het eigeel, suiker en zout tot een smeuïge consistentie. Voeg de gecondenseerde melk en de poedersuiker beetje bij beetje al kloppend toe. Meng er de cognac onder en klop op au bain-marie tot de massa bindt. Zet de zelfgemaakte eierlikeur in de koelkast.
3.
Meng de bruine suiker en de kaneel en strooi op de randen van grote borden. Maak een bedje van eierlikeur en schik het fruit erop van groot naar klein. Bedruppel met een beetje sinaasappellikeur. Schik enkele roomsoezen tussen het fruit, bestrooi met poedersuiker en werk mooi af met cranberry’s en munt.

Voedingswaarden  per persoon

Energie: 800 kcal
Vetten: 27 g
Koolhydraten: 92 g
Eiwitten: 15 g

Bereiding

1
 1 Schil de citrusvruchten à vif en snij ze in schijfjes. Laat de roomsoesjes ongeveer 1 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 2 uur).
2
 Voor de eiersaus: snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Meng in een metalen kom met het eigeel, suiker en zout tot een smeuïge consistentie. Voeg de gecondenseerde melk en de poedersuiker beetje bij beetje al kloppend toe. Meng er de cognac onder en klop op au bain-marie tot de massa bindt. Zet de zelfgemaakte eierlikeur in de koelkast.
3
 Meng de bruine suiker en de kaneel en strooi op de randen van grote borden. Maak een bedje van eierlikeur en schik het fruit erop van groot naar klein. Bedruppel met een beetje sinaasappellikeur. Schik enkele roomsoezen tussen het fruit, bestrooi met poedersuiker en werk mooi af met cranberry’s en munt.

Onze tip

ijsliefhebbers zullen dol zijn op de combinatie van dit zoetfrisse recept met een bolletje bofrost*Bourbonvanille-ijs.

Vergelijkbare recepten

Jouw bofrost*voordelen