Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Zonder vis

Voedingswaarden  per persoon

Energie:
1210 kcal
Vetten:
93 g
waarvan verzadigde vetzuren:
0 g
Suikers:
0 g
Zout:
0 g
Koolhydraten:
47 g
Eiwitten:
48 g
Voedingsvezels:
0 g

Bereiding

1
 Laat de rumsteaks in aluminiumfolie ongeveer 1,5 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6 uur).
2
 Verwarm de oven voor op 80 °C (boven-/onderwarmte, 60 °C heteluchtoven). Haal de steaks uit de folie en schroei ze aan elke kant in een hete pan met olie. Laat ze ongeveer 30 minuten verder garen in de oven bij lage temperatuur. Wikkel ze daarna opnieuw in aluminiumfolie en laat ze nog 5 minuten rusten in de uitgeschakelde oven.
3
 Meng ondertussen alle ingrediënten voor de kruidenboter samen in een kleine kom. Wikkel de kruidenboter in vershoudfolie, draai de uiteinden toe en rol tot een worst. Laat opstijven on de koelkast of diepvriezer. Haal de kruidenboter voor het opdienen uit de folie en snij in schijfjes.
4
 Was de aardappelen en droog ze goed. Snij ze al dan niet met schil in evenredige dunne schijfjes of schaaf ze. Verhit de olie in een kookpot tot ongeveer 180 °C en bak de aardappelschijfjes tot ze verkleuren. Neem ze uit de olie en laat het overtollige vet afdruppen op huishoudpapier. Bestrooi de chips met zout en dien ze meteen op met het vlees en de kruidenboter.

Onze tip

Zelf kruidenboter maken is super makkelijk. Gebruik mediterraanse kruiden, tuinkruiden of een eigen kruidenmix, waar u maar zin in hebt! Maak gerust meteen een voorraadje kruidenboter en bewaar in de koelkast.

Vergelijkbare recepten

Steak met aardappelchips en kruidenboter

gemiddeld 40 min

Ingrediënten

800 g
Zuid-Amerikaanse rumpsteaks
2 Eetlepel
plantaardige olie
200 g
zachte boter
50 g bofrost*
50 g
Vegan
zeste van 0.5 biocitroen
zout
zwarte peper
500 g
vastkokende aardappelen
zonnebloemolie om te bakken
fleur de sel

Bereiding

1.
Laat de rumsteaks in aluminiumfolie ongeveer 1,5 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6 uur).
2.
Verwarm de oven voor op 80 °C (boven-/onderwarmte, 60 °C heteluchtoven). Haal de steaks uit de folie en schroei ze aan elke kant in een hete pan met olie. Laat ze ongeveer 30 minuten verder garen in de oven bij lage temperatuur. Wikkel ze daarna opnieuw in aluminiumfolie en laat ze nog 5 minuten rusten in de uitgeschakelde oven.
3.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de kruidenboter samen in een kleine kom. Wikkel de kruidenboter in vershoudfolie, draai de uiteinden toe en rol tot een worst. Laat opstijven on de koelkast of diepvriezer. Haal de kruidenboter voor het opdienen uit de folie en snij in schijfjes.
4.
Was de aardappelen en droog ze goed. Snij ze al dan niet met schil in evenredige dunne schijfjes of schaaf ze. Verhit de olie in een kookpot tot ongeveer 180 °C en bak de aardappelschijfjes tot ze verkleuren. Neem ze uit de olie en laat het overtollige vet afdruppen op huishoudpapier. Bestrooi de chips met zout en dien ze meteen op met het vlees en de kruidenboter.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.