Bak de bevroren pannenkoeken (ca. 5 minuten) in een antikleefpan met wat boter. Daar meermaals om. Leg ze op een mooi bord en hou ze bij 40 à 50 °C warm in de oven.
2
Schrob de sinaasappels in warm water en rasp dan voorzichtig de zeste. Snij ze vervolgens à vif, en snij met een scherp mes de sinaasappelschijfjes los. Vang het sap op. Laat in dezelfde pan de bruine suiker licht karamelliseren, blus met al het sinaasappelsap en voeg het kaneel- en het vanillestokje toe. Laat tot een derde inkoken.
3
Voeg dan de sinaasappelpartjes toe en warm ze op door met de pan te draaien, zonder te laten koken.
4
Voeg de rum toe en verdeel de sinaasappelboter over de Pannenkoekjes met blauwe bosbessen. Steek de rum-sinaasappelboter voorzichtig aan met een lucifer en dien de pannenkoeken brandend op. Dien er kleine kommetjes Vanilleroomijs bij op.
Onze tip
Ook lekker met: ‘dolcedo’ roomijs pistache (1565) of walnotenijs.
Voor onze vegetarische producten gebruiken we uitsluitend plantaardige ingrediënten zoals melk, eieren, honing en bijenwas. Bij de bereiding van kaas gebruiken we bijvoorbeeld geen gelatine of dierlijk stremsel.
40g
boter
2Stuk
onbehandelde sinaasappels
3Eetlepel
bruine suiker
200ml
sinaasappelsap
1Stuk
klein kaneelstokje
0.5Hart(en)
vanille (tahitivanille)
30ml
strohrum
4bol/bollen
Roomijsblokken vanille
5 Stuk bofrost*
5Stuk
bofrost*Pannenkoeken, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
50g
boter
2½Stuk
onbehandelde sinaasappels
3¾Eetlepel
bruine suiker
250ml
sinaasappelsap
1¼Stuk
klein kaneelstokje
0.63Hart(en)
vanille (tahitivanille)
37½ml
strohrum
5bol/bollen
Roomijsblokken vanille
6 Stuk bofrost*
6Stuk
bofrost*Pannenkoeken, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
60g
boter
3Stuk
onbehandelde sinaasappels
4½Eetlepel
bruine suiker
300ml
sinaasappelsap
1½Stuk
klein kaneelstokje
0.75Hart(en)
vanille (tahitivanille)
45ml
strohrum
6bol/bollen
Roomijsblokken vanille
7 Stuk bofrost*
7Stuk
bofrost*Pannenkoeken, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
70g
boter
3½Stuk
onbehandelde sinaasappels
5¼Eetlepel
bruine suiker
350ml
sinaasappelsap
1¾Stuk
klein kaneelstokje
0.88Hart(en)
vanille (tahitivanille)
52½ml
strohrum
7bol/bollen
Roomijsblokken vanille
8 Stuk bofrost*
8Stuk
bofrost*Pannenkoeken, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
80g
boter
4Stuk
onbehandelde sinaasappels
6Eetlepel
bruine suiker
400ml
sinaasappelsap
2Stuk
klein kaneelstokje
1Hart(en)
vanille (tahitivanille)
60ml
strohrum
8bol/bollen
Roomijsblokken vanille
9 Stuk bofrost*
9Stuk
bofrost*Pannenkoeken, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
90g
boter
4½Stuk
onbehandelde sinaasappels
6¾Eetlepel
bruine suiker
450ml
sinaasappelsap
2¼Stuk
klein kaneelstokje
1.13Hart(en)
vanille (tahitivanille)
67½ml
strohrum
9bol/bollen
Roomijsblokken vanille
10 Stuk bofrost*
10Stuk
bofrost*Pannenkoeken, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
100g
boter
5Stuk
onbehandelde sinaasappels
7½Eetlepel
bruine suiker
500ml
sinaasappelsap
2½Stuk
klein kaneelstokje
1.25Hart(en)
vanille (tahitivanille)
75ml
strohrum
10bol/bollen
Roomijsblokken vanille
11 Stuk bofrost*
11Stuk
bofrost*Pannenkoeken, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
110g
boter
5½Stuk
onbehandelde sinaasappels
8¼Eetlepel
bruine suiker
550ml
sinaasappelsap
2¾Stuk
klein kaneelstokje
1.38Hart(en)
vanille (tahitivanille)
82½ml
strohrum
11bol/bollen
Roomijsblokken vanille
12 Stuk bofrost*
12Stuk
bofrost*Pannenkoeken, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
120g
boter
6Stuk
onbehandelde sinaasappels
9Eetlepel
bruine suiker
600ml
sinaasappelsap
3Stuk
klein kaneelstokje
1.5Hart(en)
vanille (tahitivanille)
90ml
strohrum
12bol/bollen
Roomijsblokken vanille
Bereiding
1.
Bak de bevroren pannenkoeken (ca. 5 minuten) in een antikleefpan met wat boter. Daar meermaals om. Leg ze op een mooi bord en hou ze bij 40 à 50 °C warm in de oven.
2.
Schrob de sinaasappels in warm water en rasp dan voorzichtig de zeste. Snij ze vervolgens à vif, en snij met een scherp mes de sinaasappelschijfjes los. Vang het sap op. Laat in dezelfde pan de bruine suiker licht karamelliseren, blus met al het sinaasappelsap en voeg het kaneel- en het vanillestokje toe. Laat tot een derde inkoken.
3.
Voeg dan de sinaasappelpartjes toe en warm ze op door met de pan te draaien, zonder te laten koken.
4.
Voeg de rum toe en verdeel de sinaasappelboter over de Pannenkoekjes met blauwe bosbessen. Steek de rum-sinaasappelboter voorzichtig aan met een lucifer en dien de pannenkoeken brandend op. Dien er kleine kommetjes Vanilleroomijs bij op.
Jouw bofrost*voordelen
Pas betalen bij levering
U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies
Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen
Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie
Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.