Lentequiche met kleurrijke groenten

Receptinformatie


Bereidingstijd:
120 min
Moeilijkheidsgraad:
moeilijk
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

 Maak de groenten apart klaar. Breng een grote hoeveelheid lichtgezouten water aan de kook (voor de Groentemengeling met asperges en de broccoli) en voeg de bevroren groenten toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 6 à 8 minuten afgedekt garen op een matig vuur.
 Kneed de bloem, margarine/boter, het ei en het zout samen tot een glad deeg. Voeg eventueel nog wat water toe (met één eetlepel per keer). Rol het deeg tot een bal, wikkel in vershoudfolie en zet 30 minuten koud.
 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C (onder-/bovenwarmte, 180 °C heteluchtoven). Voor de vulling: kluts de eieren met de room en de melk. Kruid flink af met peper, zout en nootmuskaat.
 Leg bakpapier in een springvorm en vet de rand in. Rol het deeg uit, leg het in de springvorm en zorg voor een rand van ongeveer 3 cm hoog.
 Leg de uitgelekte groenten op het deeg en giet er de eiermengeling over. Was de kerstomaten, dep ze droog, halveer ze en leg ze met de bolle kant naar onderen bovenop de quiche. Rasp de kaas en strooi over het geheel.
 Laat de quiche ongeveer 40 minuten garen in het midden van de oven, tot de kaas goudbruin ziet. Rooster het sesamzaad in een pan zonder bakvet tot de geur vrijkomt en strooi over de quiche. Druppel er ook wat limoenolie over. Deze aroma’s onderstrepen de notige frisheid van de groenten. Snij de quiche in stukken en dien meteen op.

Ingrediënten


Aantal personen:
120 g
bloem (type 405)
130 g
volkorentarwebloem
125 g
margarine of boter + extra om de vorm in te vetten
1
ei
1 snufje
zout
700 g bofrost* Groentemengeling met asperges
700 g
200 g bofrost* Broccoliroosjes 350 g
200 g
250 g
room
125 ml
melk
5
eieren (medium
1 snufje
gemalen nootmuskaat
10
kerstomaten
200 g
comté (of jong belegen gouda)
1 EL
sesamzaadjes
zout
zwarte peper
een beetje limoensap of 1 EL fijngesneden citroenmelisse)
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Maak de groenten apart klaar. Breng een grote hoeveelheid lichtgezouten water aan de kook (voor de Groentemengeling met asperges en de broccoli) en voeg de bevroren groenten toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 6 à 8 minuten afgedekt garen op een matig vuur.
2.
Kneed de bloem, margarine/boter, het ei en het zout samen tot een glad deeg. Voeg eventueel nog wat water toe (met één eetlepel per keer). Rol het deeg tot een bal, wikkel in vershoudfolie en zet 30 minuten koud.
3.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C (onder-/bovenwarmte, 180 °C heteluchtoven). Voor de vulling: kluts de eieren met de room en de melk. Kruid flink af met peper, zout en nootmuskaat.
4.
Leg bakpapier in een springvorm en vet de rand in. Rol het deeg uit, leg het in de springvorm en zorg voor een rand van ongeveer 3 cm hoog.
5.
Leg de uitgelekte groenten op het deeg en giet er de eiermengeling over. Was de kerstomaten, dep ze droog, halveer ze en leg ze met de bolle kant naar onderen bovenop de quiche. Rasp de kaas en strooi over het geheel.
6.
Laat de quiche ongeveer 40 minuten garen in het midden van de oven, tot de kaas goudbruin ziet. Rooster het sesamzaad in een pan zonder bakvet tot de geur vrijkomt en strooi over de quiche. Druppel er ook wat limoenolie over. Deze aroma’s onderstrepen de notige frisheid van de groenten. Snij de quiche in stukken en dien meteen op.