Gemarineerde zalm op de BBQ

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Als voorbereiding de cederhouten plank in ruim water leggen zodat de plank zich vol water kan zuigen .
 Het zout met de suiker en peper vermengen.
 De limoen in halve plakjes snijden. De zalm laten ontdooien.
 De rauwe zalm in plakjes snijden en op de houten plank verdelen en in de lengte insnijden , de halve limoen schijven erin drukken en bestrooien met de zout, peper en suiker mix .
 Dit in een hete oven of op de BBQ kort laten karamelliseren, niet te lang want dan wordt de zalm droog.
 Direct serveren met een frisse groene salade .

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(s) bofrost* BIO - Zalmfilets met vel, natuur
4 stuk(s)
1
Cederhouten plank
1
Limoen
1 EL
Zeezout
1 EL
Rietsuiker
1 TL
grof gemalen peper
Groene salade
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Als voorbereiding de cederhouten plank in ruim water leggen zodat de plank zich vol water kan zuigen .
2.
Het zout met de suiker en peper vermengen.
3.
De limoen in halve plakjes snijden. De zalm laten ontdooien.
4.
De rauwe zalm in plakjes snijden en op de houten plank verdelen en in de lengte insnijden , de halve limoen schijven erin drukken en bestrooien met de zout, peper en suiker mix .
5.
Dit in een hete oven of op de BBQ kort laten karamelliseren, niet te lang want dan wordt de zalm droog.
6.
Direct serveren met een frisse groene salade .