Snelle aardappelgratin met broccoli

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Afkoeltijd:
30 min
Extra tijd:
+ 30 minuten in de oven, Tijd om te laten rusten: 30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in en doe er de aardappelschijfjes en de broccoliroosjes in.
 Verwarm de room in een kleine kookpot, snij de kaas in stukken en laat smelten in de room. Meng er de uienblokjes onder, kruid met tijm, peper, zout en nootmuskaat en giet alles over de groenten in de ovenschaal.
 Bak de aardappel-broccoligratin 30 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin ziet. Serveer naar wens met een gemengde sla (zie tip).
Tip
Een gemengde sla met kruidendressing is een heerlijke aanvulling voor deze gratin. Voor de dressing: doe 80 ml groentebouillon, 1 à 2 el milde wijnazijn, 1 tl pikante mosterd, enkele schijfjes knoflook en 2 à 3 el bofrost*Fijne kruidenmix in een hoge mengbeker. Kruid met peper, zout en een snufje mild chilipoeder. Mix met de staafmixer en voeg beetje bij beetje 4 el milde olijf- en 4 el raapzaadolie toe. Meng de dressing onder de salade vlak voor het opdienen.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 kg bofrost* Aardappelschijfjes 1200 g
1 kg
200 g
room
1 hoek(en)
gekruide smeltkaas
100 g bofrost* Uienblokjes
100 g
1 TL
tijm
500 g bofrost* Broccoliroosjes 1000 g
500 g
Vet om de vorm in te vetten
Zout
Versgemalen peper
Vers geraspte nootmuskaat
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in en doe er de aardappelschijfjes en de broccoliroosjes in.
2.
Verwarm de room in een kleine kookpot, snij de kaas in stukken en laat smelten in de room. Meng er de uienblokjes onder, kruid met tijm, peper, zout en nootmuskaat en giet alles over de groenten in de ovenschaal.
3.
Bak de aardappel-broccoligratin 30 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin ziet. Serveer naar wens met een gemengde sla (zie tip).