Biscotto Ghiotto met gekarameliseerde appel ,kaneelschuim en notenkrokantje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Feestelijke gerechten, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Hak de nootjes fijn en rooster ze in een pan. Voeg 1 EL suiker toe en laat karamelliseren in de pan. Giet de nootjes op een bord met bakpapier en laat afkoelen.
 Schil de appels , verwijder het klokhuis en snij deze in dunne partjes. Verhit in een bakpan een klontje boter en bak de appelpartjes aan beide kanten. Bestrooi met poedersuiker en laat karamelliseren.
 Meng in een kom 2 TL kaneel, 2 TL instantkoffiepoeder en 2 TL suiker en 4 TL kokend water. Mix deze tot een luchtig schuim.
 Dresseer alle ingrediënten mooi op een bordje, klaar om te serveren.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(s) bofrost* Biscotto Ghiotto
4 stuk(s)
100 g
ongezouten pindanootjes
1 EL
suiker
2
zoete appels
1 EL
boter
2 afgestr. TL
kaneel
2 afgestr. TL
Instantkoffie
2 TL met kop
suiker
4 TL met kop
heet water
poedersuiker
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Hak de nootjes fijn en rooster ze in een pan. Voeg 1 EL suiker toe en laat karamelliseren in de pan. Giet de nootjes op een bord met bakpapier en laat afkoelen.
2.
Schil de appels , verwijder het klokhuis en snij deze in dunne partjes. Verhit in een bakpan een klontje boter en bak de appelpartjes aan beide kanten. Bestrooi met poedersuiker en laat karamelliseren.
3.
Meng in een kom 2 TL kaneel, 2 TL instantkoffiepoeder en 2 TL suiker en 4 TL kokend water. Mix deze tot een luchtig schuim.
4.
Dresseer alle ingrediënten mooi op een bordje, klaar om te serveren.