Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Ijsspecialiteiten

IJsspecialiteiten

Het begon meer dan 50 jaar geleden in Duitsland allemaal met een doos ijs van 5 liter. Nu behoren talloze klassieke en steeds weer nieuwe, verrassende  ijsspecialiteiten tot het bofrost*assortiment. Kies uw lievelingsijs met een goed gevoel, want bofrost*ijs wordt zorgvuldig en met veel passie bereid op basis van hoogwaardige ingrediënten.

Waarom bofrost*ijs zo bijzonder is

De beste ingrediënten vormen de basis voor ons romige bofrost*ijs. Voor de hoogwaardige roomijs in het bofrost*assortiment, die een deel van ons veelzijdige bofrost*ijsassortiment vormt, gebruiken we natuurlijk  melkvet, volgens de stelregels voor roomijs. De ingrediënten worden volgens speciale recepten tot een bijzonder romige ijsmassa geklopt. Dit gebeurt bij zeer koude temperaturen in zogenaamde 'freezers'.
Tip tegen kristalliseren: voorkom de vorming van ijskristallen door temperatuurschommelingen zoveel mogelijk te vermijden. Laat bijvoorbeeld de deur van uw diepvriezer niet te lang open staan, vries geen te warme levensmiddelen in en zet uw ijsproduct zo snel mogelijk na gebruik weer in de diepvriezer.

Ingrediënten en bestanddelen

Natuurlijk geldt de bofrost*zuiverheidsgarantie ook voor alle ijsproducten. De aankoop van levensmiddelen is een zaak van vertrouwen, daarom willen we u enkele van onze basisprincipes uitleggen. Voor bofrost* is het een basisvoorwaarde, dat de gebruikte ingrediënten geen kunstmatige kleurstoffen bevatten en bij de productie niet bestraald werden. Bovendien stellen we de hoogste kwaliteitseisen aan smaak, uiterlijk, gezondheid, zuiverheid en voedingswaarde. Zo gebruiken we voor onze hoogwaardige roomijs altijd room of melk. Bij bepaalde producten werken we om technologische redenen ook met magere melkconcentraat, boterconcentraat of suikerstroop. Voor onze sorbetspecialiteiten gebruiken we vruchtenpurees, vruchtenmoes, vruchtensapconcentraat en vruchtensap. Daarbij houden we ons strikt aan de stelregels en wettelijke normen voor ijs.
Voor de kleur van bepaalde levensmiddelen gebruikt bofrost* kleurende levensmiddelen of overeenkomstige concentraten. In uitzonderlijke gevallen zijn natuurlijke kleurstoffen zoals caroteen toegelaten. Kunstmatige kleurstoffen worden niet gebruikt bij bofrost*. Bij bofrost* zijn uitsluitend aroma's uit natuurlijke bronnen toegestaan.
bofrost* garandeert een volledige, gewaarborgde traceerbaarheid van het eindproduct tot de afzonderlijke grondstoffen, en een volledig gesloten diepvriesketen.

Waarom een doos ijs minder weegt dan gedacht

U mag er altijd op rekenen, dat bijvoorbeeld een doos roomijs van 1,5 l Bourbon Vanille-ijs', de wettelijk voorgeschreven hoeveelheid bevat.  1500 ml komt echter niet met 1500 g overeen. Dat komt doordat ijs een mengsel is van lucht, vaste stoffen zoals suiker, cacao of vruchten en vet – zonder lucht zou het ijs niet romig zijn.
Door de aanwezigheid van lucht ligt het volume van het ijs hoger dan het  gewicht. Daarom vermelden we op ons ijs steeds naast het volume ook  het gewicht.
 

Duurzaamheid

Voor de bofrost*ijsproducten wordt er zo weinig mogelijk palmolie gebruikt. Alleen het glazuur en de wafels bevatten gedeeltelijk nog palmolie, omdat er hiervoor tot nu toe geen goed alternatief bestaat, waarmee we dezelfde productconsistentie en -kwaliteit kunnen leveren. De gebruikte olie is uitsluitend afkomstig uit gecontroleerde duurzame teelt, volgens de principes van RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil). Duurzaamheid en verantwoordelijk gebruik van de natuurlijke bronnen zijn belangrijke elementen in  onze bedrijfsfilosofie.
Bij de verpakkingen beperkt bofrost* de materialen zoveel mogelijk. Belangrijk daarbij is, dat de verpakkingen de beschermende functie en de productkwaliteit volledig garanderen.

Eén keer lactosevrij, a.u.b.

IJs op basis van melk en melkproducten is bijzonder romig. Voor een onbeperkte smaakervaring wordt de tweevoudige suiker (= lactose) in de melk voor de verwerking in twee enkelvoudige suikers gesplitst. Zo ontstaat onweerstaanbaar lekker ijs – lactosevrij**.
Informeer u hier over het lactose- en glutenvrije productassortiment van bofrost*free.
Geïnteresseerde klanten kunnen bovendien gebruik maken van het uitgebreide informatie- en serviceaanbod van het bofrost*voedingsadvies, met online specials over gluten- en lactose-intolerantie.

**Het restlactosegehalte ligt onder 0,1 g/100 g.
 

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.