Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Groenten & vruchten

Groenten & fruit

bofrost* levert u de ideale oplossing, om van zo vers mogelijke groenten en fruit te kunnen genieten. Onze groenten en fruit worden keukenklaar voorbereid en kunnen gemakkelijk in porties verdeeld worden, zodat u thuis geen extra afval of resten meer hebt en niet meer hoeft te snijden.

 

Herkomst

bofrost* biedt u steeds producten met een constante hoge kwaliteit aan. Dat bereiken we enerzijds door de keuze van onze productiepartners en geselecteerde teeltgebieden, en anderzijds door onze eigen en de wettelijk vastgelegde kwaliteitscriteria. Bij ons  en in veel van onze buurlanden vinden we optimale teelt- en oogstomstandigheden voor talloze groente- en fruitproducten. Zo zijn onze aardappelen bijvoorbeeld afkomstig uit Duitsland en Nederland en de prinsessenbonen uit België.
Een aantal geselecteerde groente- en fruitsoorten komen uit niet-Europese landen. Zo is onze broccoli bijvoorbeeld afkomstig uit de Hoge Andes in Ecuador. De uitstekende klimatologische omstandigheden daar bieden onder andere een natuurlijke bescherming tegen schadelijke organismen, zodat er veel minder pesticiden gebruikt moeten worden dan in andere landen het geval zou zijn.
Naargelang het oogsttijdstip wijzigen we in uitzonderlijke  gevallen de landen van herkomst. Alleen zo kunnen we u onze constante hoge kwaliteit garanderen. Bij vragen over het land van herkomst van uw product kunt u contact opnemen met onze klantendienst.

Teelt en controles

Groenten & vruchten - productiecontrole & productcontrole

Alle  productievestigingen worden door onze kwaliteitsmanagers regelmatig grondig gecontroleerd. Bovendien worden alle inkomende producten bij bofrost*  gecontroleerd en volgens een vastgelegd schema door interne en externe testinstituten  microbiologisch, chemisch en sensorisch onderzocht. Ons kwaliteitssysteem  (productiecontrole, productcontrole en onderzoeken door externe partijen) is zodanig opgebouwd, dat onze hoge productkwaliteit en voedselveiligheid altijd gegarandeerd zijn.

bofrost* hecht veel belang aan een zo milieuvriendelijk en natuurlijk mogelijke teelt. Voor de bemesting betekent dit: zo weinig mogelijk. Voor het gebruik van meststoffen wordt eerst de bodemkwaliteit onderzocht en daarna wordt de nodige individuele behoefte aan meststoffen voor de teelt bepaald. Zo bereiken we op het moment van de oogst een optimale kwaliteit en vermijden we schadelijke resten in onze producten. Gewasbeschermingsmiddelen worden alleen indien nodig en in zo klein mogelijke hoeveelheden gebruikt.
De controle van mogelijke resten van meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen is bij ons verplicht en gebeurt regelmatig in de productiebedrijven of door onafhankelijke deskundigen.

Oogsttijd

We wachten voldoende lang om onze groenten en fruit te oogsten,  het juiste oogsttijdstip is belangrijk voor de kwaliteit van de producten. Alleen volledig rijpe groenten en fruit hebben een optimale smaak, een optimaal uitzicht en een maximaal vitaminegehalte – 'oogstvers' luidt het toverwoord. Om dit optimale oogsttijdstip af te wachten, worden regelmatig tests uitgevoerd, waarbij bijvoorbeeld het suikergehalte van het fruit nauwgezet gecontroleerd wordt.

Verwerking en versheid in de koudeketen

Groenten & vruchten - geblancheerde vruchten

Er zitten slechts enkele uren tussen de oogst en het tijdstip van het schokvriezen. Op de korte weg tussen productie- en verwerkingsplaats gaan er bijna geen waardevolle bestanddelen verloren, waardoor diepvriesgroenten en -fruit buitengewoon vers zijn.

Na de oogst worden onze groente- en fruitproducten met zuiver drinkwater zonder additieven gewassen, groenten worden dan geblancheerd. Door het blancheren is een product langer houdbaar, omdat de  enzymen geïnactiveerd worden, die bijvoorbeeld een appel aan de lucht bruin kleuren. Bovendien wordt de natuurlijke plantenkleurstof chlorofyl door het blancheren en onmiddellijk afkoelen gestabiliseerd: de groenten behouden hun intense kleur.

Fruit en geblancheerde groenten worden dan in slechts enkele minuten schokgevroren. Bij deze natuurlijke manier van bewaren worden de cellen het beste behouden.

bofrost*producten worden bij -25°C bewaard. Bij deze temperatuur verliezen diepvriesproducten na  een jaar slechts ca. 20 procent van hun oorspronkelijke gehalte aan vitamine C. Omdat vitamine C heel hitte- en zuurstofgevoelig is, is deze vitamine zonder meer de 'versheidsindicator'. Onmiddellijk na de oogst begint de afbraak van bestanddelen. Verse groene bonen, die gekoeld bewaard worden, verliezen in  de eerste vier dagen al meer dan 60 procent van hun oorspronkelijke gehalte aan vitamine C. Als de groenten bij kamertemperatuur bewaard worden, is dit zelfs 80 procent. Als u deze cijfers vergelijkt, merkt u, dat de vitamines bij diepvriezen ook na maanden nog in een heel hoge mate aanwezig zijn, in tegenstelling tot zogenaamde 'verse groenten' die normaal bewaard worden.

Genetische manipulatie

We verplichten onze productiepartners ertoe geen genetisch gewijzigde ingrediënten te gebruiken.** De gebruikte grondstoffen worden in het kader van uitgebreide kwaliteitscontroles op verontreiniging met genetisch gewijzigd erfelijk materiaal onderzocht. Daarbij wordt de EU-grenswaarde van maximaal 0,9 procent genetisch gewijzigde grondstoffen streng nageleefd.


**Door de sterk groeiende wereldwijde toevoer van grondstoffen  en de wereldwijd toegenomen verspreiding van genetisch gemodificeerde planten kunnen we de verklaring gegarandeerd zonder ingrediënten met genetisch gewijzigd erfelijk materiaal' niet 100 procent garanderen en maken hiermee dus ook geen reclame. Zo kunnen de natuurlijke verspreiding van genetisch gewijzigde planten of het transport tot ongewenste, minimale verontreiniging leiden. 
 

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.