Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

vis & zeevruchten

Vis & zeevruchten

Vis is een hoogwaardig voedingsproduct en wint steeds meer aan belang in ons assortiment. Daarom stellen we niet alleen de hoogste eisen aan de kwaliteit van onze visproducten, maar gaan we ook duurzaam en verantwoordelijk om met het lekkers uit de zee. U kunt met een gerust geweten genieten van de vis en zeevruchten van bofrost*.

Onze bijzonder hoge kwaliteitseisen

  1. Versheid: Al onze vis is vers gevangen en wordt zo snel mogelijk schokgevroren. De meeste vissoorten krijgen een fijn laagje waterglazuur als bescherming.
  2. Verwerkingskwaliteit: Een zorgvuldige verwerking en zuivere filering zorgen voor praktisch graatvrije visfilets.
  3. Zuiverheid: Normaliter vindt u aan onze filets noch resten van huid noch schubben. Omdat voor sommige toepassingen vis op vel beter geschikt is, verkopen we bepaalde producten ook met vel.
  4. Gezondheid: We garanderen veilige producten door maximale bacteriologische en chemische kwaliteit door strenge controles van de eindproducten.

De bofrost*viskwaliteit wordt regelmatig zowel intern als door onafhankelijke, externe instituten bewaakt. De vis wordt gecontroleerd op uitzicht, smaak, consistentie en geur alsook de naleving van microbiologische normen. In functie van de vissoort worden ook andere criteria zoals zware metalen of antibioticaresten onderzocht.

Duurzame visvangst

bofrost*vis is uitsluitend uit legale vangst afkomstig. We kopen onze vis alleen bij partners die aantoonbaar legaal en met moderne, milieuvriendelijke vangmethodes vissen.
 
De opgegeven quota worden nageleefd en de herkomst van de gevangen vis wordt volledig gedocumenteerd – van de vangstregio over het schip en zijn kapitein tot de aanlevering. bofrost*productiepartners zijn contractueel verplicht, om aan de bofrost*kwaliteitsnormen voor vis te voldoen. Dit controleren we regelmatig door steekproefsgewijze rapportcontroles en kwaliteitscontroles ter plaatse uit te voeren. Schendingen van de normen op het vlak van duurzame visserij leiden onmiddellijk tot een verbreking van de samenwerking.

Wij van bofrost* zijn van mening, dat we verantwoordelijk met onze oceanen en het milieu moeten omgaan. Daarom beschouwen we duurzame visserij als veel meer dan een verplichting. bofrost* zet zich daarom in voor de doelstellingen van MSC (Marine Stewardship Council). Nu is reeds het grootste deel van ons visassortiment uit wildvangst MSC-gecertificeerd. Omdat er zich steeds meer visserijbedrijven voor een duurzame werkwijze engageren, kunnen we ons assortiment stapsgewijs aanpassen.

De Marine Stewardship Council is het wereldwijd toonaangevende certificeringsprogramma voor duurzame visvangst (alleen wildvangst). Visserijen kunnen het MSC-keurmerk krijgen, als ze aantonen, dat ze milieuvriendelijk en duurzaam vissen.
bofrost* was in 1997 al bij de ontwikkeling van de MSC-certificeringsnorm betrokken. Ook nu nog ondersteunen we bij voorkeur MSC-gecertificeerde visserijen. Deze visserijen vissen alleen in stabiele bestanden.
 

Ook bij gekweekte vis kiest bofrost* voor verantwoordelijk beheerde aquaculturen, kweekbedrijven voor vis en zeevruchten in zoet- of zoutwater. Hier werken we heel nauw met ASC samen, de Aquaculture Stewardship Council. Het ASC-keurmerk is een certificering voor bedrijven die aantoonbaar milieuvriendelijk werken, hun medewerkers een goede en veilige werkplek bieden en rekening houden met de omliggende gemeenschappen. Het onafhankelijke label biedt de zekerheid, dat de vis uit een ecologisch en sociaal verantwoorde productie komt.  ASC-gecertificeerde visbedrijven gebruiken geen onnodige antibiotica en chemicaliën, voldoen aan strenge criteria op het vlak van voeder en de gezondheid van de vis en sparen wildbestanden en de leefruimte ter plaatse.

Op het vlak van verantwoorde kweekvis speelt bofrost* een voortrekkersrol op de internationale levensmiddelenmarkt. Reeds in 2012 hadden we de eerste tilapiaproducten met ASC-keurmerk in ons assortiment en kort daarna ook pangasius en nu ook onze Atlantische zalmfilets. Bij de vissoort pangasius hebben we op het vlak van dierenwelzijn, voeding, gebruik van geneesmiddelen en arbeidsvoorwaarden ter plaatse bijkomende nog strengere duurzaamheidscriteria ontwikkeld dan gevraagd.

bofrost* ondersteunt kweekvis als de meest doeltreffende ontlasting van de zeebestanden. Daarbij kiezen we voor variatie en voeren we steeds weer nieuwe soorten kweekvis  in. Ook hier werken we geëngageerd samen met partners die moderne en ecologisch verantwoorde aquacultuursystemen gebruiken en aan de bofrost*kwaliteitsnormen voldoen.

De preventieve toediening van geneesmiddelen is verboden bij bofrost*.

 

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.