Basilicum-kokoscrèmesoep met asperges

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Soepen en stoofpotten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis

Bereiding

 Laat de asperges 20 minuten ontdooien. Snij ze in schuine stukken van 2 à 3 cm lang. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met zout, suiker, en ongeveer de helft van de boter, en laat de aspergestukjes afgedekt 6 à 8 minuten beetgaar koken op een middelhoog vuur. Giet de asperges af, vang het kookvocht op en kruid met de groentebouillon.
 Breng voor de wortelschijfjes een beetje lichtgezouten water aan de kook, voeg de wortelen toe en laat opkoken. Laat ongeveer 10 minuten garen op een middelhoog vuur en giet af.
 Laat in een grote kookpot de rest van de boter smelten en fruit de uienblokjes erin aan. Voeg de wortelschijfjes toe, strooi er de bloem bij en laat kort aanzweten. Roer er vervolgens de aspergebouillon, de melk en basilicum bij en laat opkoken. Giet de koksmelk erbij en kruid met peper, zout en citroensap.
 Mix de soep met een staafmixer tot een smeuïge consistentie en voeg er daarna de stukjes asperge aan toe. Warm de soep terug op en schenk in diepe borden. Werk af met basilicumblaadjes en kokosschilfers.
Tip
Maak de heerlijke basilicum-kokosroom met groene of witte asperges, of met beide!

Ingrediënten


Aantal personen:
300 g bofrost* Witte asperges
300 g
1 snufje
suiker
5 EL
boter
1 TL
groentebouillonpoeder
200 g bofrost* Wortelschijfjes
200 g
30 g bofrost* Uienblokjes
30 g
2,3 EL
bloem (type 405)
100 ml
melk
2 EL
fijngesneden basilicumblaadjes
250 ml
kokosmelk
1 TL
citroensap
zwarte peper
basilicumblaadjes voor de afwerking
kokosschilfers voor de afwerking
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de asperges 20 minuten ontdooien. Snij ze in schuine stukken van 2 à 3 cm lang. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met zout, suiker, en ongeveer de helft van de boter, en laat de aspergestukjes afgedekt 6 à 8 minuten beetgaar koken op een middelhoog vuur. Giet de asperges af, vang het kookvocht op en kruid met de groentebouillon.
2.
Breng voor de wortelschijfjes een beetje lichtgezouten water aan de kook, voeg de wortelen toe en laat opkoken. Laat ongeveer 10 minuten garen op een middelhoog vuur en giet af.
3.
Laat in een grote kookpot de rest van de boter smelten en fruit de uienblokjes erin aan. Voeg de wortelschijfjes toe, strooi er de bloem bij en laat kort aanzweten. Roer er vervolgens de aspergebouillon, de melk en basilicum bij en laat opkoken. Giet de koksmelk erbij en kruid met peper, zout en citroensap.
4.
Mix de soep met een staafmixer tot een smeuïge consistentie en voeg er daarna de stukjes asperge aan toe. Warm de soep terug op en schenk in diepe borden. Werk af met basilicumblaadjes en kokosschilfers.