1 Schil de citrusvruchten à vif en snij ze in schijfjes. Laat de roomsoesjes ongeveer 1 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 2 uur).
2
Voor de eiersaus: snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Meng in een metalen kom met het eigeel, suiker en zout tot een smeuïge consistentie. Voeg de gecondenseerde melk en de poedersuiker beetje bij beetje al kloppend toe. Meng er de cognac onder en klop op au bain-marie tot de massa bindt. Zet de zelfgemaakte eierlikeur in de koelkast.
3
Meng de bruine suiker en de kaneel en strooi op de randen van grote borden. Maak een bedje van eierlikeur en schik het fruit erop van groot naar klein. Bedruppel met een beetje sinaasappellikeur. Schik enkele roomsoezen tussen het fruit, bestrooi met poedersuiker en werk mooi af met cranberry’s en munt.
Onze tip
ijsliefhebbers zullen dol zijn op de combinatie van dit zoetfrisse recept met een bolletje bofrost*Bourbonvanille-ijs.
Voor onze vegetarische producten gebruiken we uitsluitend plantaardige ingrediënten zoals melk, eieren, honing en bijenwas. Bij de bereiding van kaas gebruiken we bijvoorbeeld geen gelatine of dierlijk stremsel.
sinaasappellikeur
g
poedersuiker
cranberry's en munt
1¼
biosinaasappel
1¼
biobloedsinaasappel
1¼
niet te zure citroen
1¼
vanillestokje
10
eigelen
1¼Snufje(s)
suiker
1¼Snufje(s)
zout
468.75ml
gecondenseerde melk
250ml
cognac
1¼Eetlepel
bruine suiker
1¼Eetlepel
kaneel
bofrost*
bofrost*Miniroomsoesjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
sinaasappellikeur
g
poedersuiker
cranberry's en munt
1½
biosinaasappel
1½
biobloedsinaasappel
1½
niet te zure citroen
1½
vanillestokje
12
eigelen
1½Snufje(s)
suiker
1½Snufje(s)
zout
562.5ml
gecondenseerde melk
300ml
cognac
1½Eetlepel
bruine suiker
1½Eetlepel
kaneel
bofrost*
bofrost*Miniroomsoesjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
sinaasappellikeur
g
poedersuiker
cranberry's en munt
1¾
biosinaasappel
1¾
biobloedsinaasappel
1¾
niet te zure citroen
1¾
vanillestokje
14
eigelen
1¾Snufje(s)
suiker
1¾Snufje(s)
zout
656.25ml
gecondenseerde melk
350ml
cognac
1¾Eetlepel
bruine suiker
1¾Eetlepel
kaneel
bofrost*
bofrost*Miniroomsoesjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
sinaasappellikeur
g
poedersuiker
cranberry's en munt
2
biosinaasappel
2
biobloedsinaasappel
2
niet te zure citroen
2
vanillestokje
16
eigelen
2Snufje(s)
suiker
2Snufje(s)
zout
750ml
gecondenseerde melk
400ml
cognac
2Eetlepel
bruine suiker
2Eetlepel
kaneel
bofrost*
bofrost*Miniroomsoesjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
sinaasappellikeur
g
poedersuiker
cranberry's en munt
2¼
biosinaasappel
2¼
biobloedsinaasappel
2¼
niet te zure citroen
2¼
vanillestokje
18
eigelen
2¼Snufje(s)
suiker
2¼Snufje(s)
zout
843.75ml
gecondenseerde melk
450ml
cognac
2¼Eetlepel
bruine suiker
2¼Eetlepel
kaneel
bofrost*
bofrost*Miniroomsoesjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
sinaasappellikeur
g
poedersuiker
cranberry's en munt
2½
biosinaasappel
2½
biobloedsinaasappel
2½
niet te zure citroen
2½
vanillestokje
20
eigelen
2½Snufje(s)
suiker
2½Snufje(s)
zout
937.5ml
gecondenseerde melk
500ml
cognac
2½Eetlepel
bruine suiker
2½Eetlepel
kaneel
bofrost*
bofrost*Miniroomsoesjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
sinaasappellikeur
g
poedersuiker
cranberry's en munt
2¾
biosinaasappel
2¾
biobloedsinaasappel
2¾
niet te zure citroen
2¾
vanillestokje
22
eigelen
2¾Snufje(s)
suiker
2¾Snufje(s)
zout
1031.25ml
gecondenseerde melk
550ml
cognac
2¾Eetlepel
bruine suiker
2¾Eetlepel
kaneel
bofrost*
bofrost*Miniroomsoesjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
sinaasappellikeur
g
poedersuiker
cranberry's en munt
3
biosinaasappel
3
biobloedsinaasappel
3
niet te zure citroen
3
vanillestokje
24
eigelen
3Snufje(s)
suiker
3Snufje(s)
zout
1125ml
gecondenseerde melk
600ml
cognac
3Eetlepel
bruine suiker
3Eetlepel
kaneel
bofrost*
bofrost*Miniroomsoesjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegetarisch
sinaasappellikeur
g
poedersuiker
cranberry's en munt
Bereiding
1.
1 Schil de citrusvruchten à vif en snij ze in schijfjes. Laat de roomsoesjes ongeveer 1 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 2 uur).
2.
Voor de eiersaus: snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit. Meng in een metalen kom met het eigeel, suiker en zout tot een smeuïge consistentie. Voeg de gecondenseerde melk en de poedersuiker beetje bij beetje al kloppend toe. Meng er de cognac onder en klop op au bain-marie tot de massa bindt. Zet de zelfgemaakte eierlikeur in de koelkast.
3.
Meng de bruine suiker en de kaneel en strooi op de randen van grote borden. Maak een bedje van eierlikeur en schik het fruit erop van groot naar klein. Bedruppel met een beetje sinaasappellikeur. Schik enkele roomsoezen tussen het fruit, bestrooi met poedersuiker en werk mooi af met cranberry’s en munt.
Jouw bofrost*voordelen
Pas betalen bij levering
U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies
Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen
Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie
Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.