Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Zonder vis, Vleesvrij, Varkensvrij

Bereiding

1
 Zet de champignonschijfjes een dag op voorhand in een afgedekte bewaardoos in de koelkast om ze rustig te laten ontdooien.
2
 Snij de champignons op de dag van de bereiding in kleine blokjes. Zet een grote kookpot op het vuur en doe hier de olijfolie in. Bak de bouillongroenten, de uien en de champignonblokjes erin aan.
3
 Voeg het tomatenconcentraat en de ahornsiroop toe en laat aanbakken onder regelmatig roeren. Snij de knoflook fijn en laat kort meebakken.
4
 Voeg vervolgens de linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
5
 Breng aan de kook en laat daarna nog 20 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg na 15 minuten nog de ratatouillegroenten toe.
6
 Voeg voor het opdienen een eetlepel van de kruidenmix toe en kruid af met peper en zout.
7
 Dresseer de borden met de saus en pasta (soort naar wens), en werk af met parmezaan.

Onze tip

Tip 1: voeg meer groentebouillon toe als de saus te dik wordt. Tip 2: gebruik geen of een vegan kaas om het gerecht veganistisch te maken.

Vergelijkbare recepten

Vegetarische mediterrane linzenbolognese

gemiddeld 30 min

Ingrediënten

100.00 g bofrost*
100.00 g
bofrost*Champignonschijfjes 1000 g
Vegan
6.00 Eetlepel
olijfolie
200.00 g bofrost*
200.00 g
Vegan
5.00 Eetlepel bofrost*
5.00 Eetlepel
Vegan
3.00 Eetlepel
tomatenconcentraat
1.00 Eetlepel
ahornsiroop
1.00 Stuk
knoflookteentje
120.00 g
rode linzen
500.00 g
tomatenblokjes (uit blik)
300.00 ml
groentebouillon
200.00 g bofrost*
200.00 g
Vegan
1.00 Eetlepel bofrost*
1.00 Eetlepel
Vegan
1.00 Snufje(s)
zout
1.00 Snufje(s)
peper
100.00 g
parmezaan (montello)

Bereiding

1.
Zet de champignonschijfjes een dag op voorhand in een afgedekte bewaardoos in de koelkast om ze rustig te laten ontdooien.
2.
Snij de champignons op de dag van de bereiding in kleine blokjes. Zet een grote kookpot op het vuur en doe hier de olijfolie in. Bak de bouillongroenten, de uien en de champignonblokjes erin aan.
3.
Voeg het tomatenconcentraat en de ahornsiroop toe en laat aanbakken onder regelmatig roeren. Snij de knoflook fijn en laat kort meebakken.
4.
Voeg vervolgens de linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
5.
Breng aan de kook en laat daarna nog 20 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg na 15 minuten nog de ratatouillegroenten toe.
6.
Voeg voor het opdienen een eetlepel van de kruidenmix toe en kruid af met peper en zout.
7.
Dresseer de borden met de saus en pasta (soort naar wens), en werk af met parmezaan.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.