Griezelpasta

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Schil de butternut pompoen. Snijd de pompoen in schijven en verwijder indien nodig de kern. Steek met behulp van vormpjes enkele vleermuizen uit de schijven. Snijd de overige schijven in blokjes
 Meng 2/3 van de olijfolie met het paprikapoeder, de 2 eetlepels sinaasappelsap en peper en zout. Bestrijk de vleermuizen met dit mengsel en giet de rest over de pompoenblokjes.
 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes en de vleermuizen op een bakplaat met bakpapier en zet deze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot alles goudbruin kleurt.
 Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een grote pot en fruit de uien en het knoflook samen met de tomatenpuree. Blus met het resterende sinaasappelsap en voeg de tomatenblokjes toe. Roer en laat ongeveer 20 minuten afgedekt koken. Voeg de tijm toe.
 Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking.
 Voeg de pompoenblokjes toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten koken. Kruid af met peper en zout.
 Dresseer de spaghetti, tomatensaus en pompoenvleermuizen.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 stuk(ken)
butternut pompoen
3 EL bofrost* Michel Maury Olijfolie, extra vierge
3 EL
1 TL
paprikapoeder
200 ml
Appelsiensap
1 snufje
zout en peper
2 EL bofrost* Uienblokjes
2 EL
1 TL bofrost* Fijngesneden knoflook
1 TL
400 g bofrost* Tomatenblokjes
400 g
2 EL
Tomatenpuree
2 takje(s)
Thym
500 g
Zwarte spaghetti
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Schil de butternut pompoen. Snijd de pompoen in schijven en verwijder indien nodig de kern. Steek met behulp van vormpjes enkele vleermuizen uit de schijven. Snijd de overige schijven in blokjes
2.
Meng 2/3 van de olijfolie met het paprikapoeder, de 2 eetlepels sinaasappelsap en peper en zout. Bestrijk de vleermuizen met dit mengsel en giet de rest over de pompoenblokjes.
3.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes en de vleermuizen op een bakplaat met bakpapier en zet deze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot alles goudbruin kleurt.
4.
Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een grote pot en fruit de uien en het knoflook samen met de tomatenpuree. Blus met het resterende sinaasappelsap en voeg de tomatenblokjes toe. Roer en laat ongeveer 20 minuten afgedekt koken. Voeg de tijm toe.
5.
Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking.
6.
Voeg de pompoenblokjes toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten koken. Kruid af met peper en zout.
7.
Dresseer de spaghetti, tomatensaus en pompoenvleermuizen.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.