Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder vis, Glutenvrij, Vleesvrij, Varkensvrij

Extra tijd:

+ 25 minuten baktijd, Tijd om te laten rusten: 25 min

Voedingswaarden  per persoon

Energie:
528.0 kcal
Vetten:
43.0 g
waarvan verzadigde vetzuren:
0.0 g
Suikers:
0.0 g
Zout:
0.0 g
Koolhydraten:
12.0 g
Eiwitten:
22.0 g
Voedingsvezels:
0.0 g

Bereiding

1
 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in.
2
 Breng de jonge worteltjes in een kookpot met gezouten water aan de kook en laat nog 1 minuut sudderen. Voeg dan het trio van koolroosjes toe en laat ze ontdooien in het hete water. Giet de groenten af in een vergiet, vang daarbij een beetje van het kookvocht op en laat de groenten uitlekken.
3
 Meng de crème fraîche met 2 el kookvocht en kruid flink met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de groenten in de ovenschaal en doe de crème fraîche eroverheen.
4
 Bestrooi met de ovenschotel met geraspte kaas en zet 25 minuten in het midden van de oven totdat de korst goudbruin ziet.

Onze tip

Dit gerecht kan worden geserveerd als bijgerecht, maar kan ook op zich staan. Als bijgerecht past het overheerlijk bij varkensvlees of gevogelte.

Vergelijkbare recepten

Gegratineerde groenten

eenvoudig 45 min

Ingrediënten

100.00 g bofrost*
100.00 g
Vegan
300.00 g bofrost*
300.00 g
Vegan
150.00 g bofrost*
150.00 g
Vegan
180.00 g
crème fraîche
100.00 g
geraspte kaas
vet om de vorm in te vetten
zout
versgemalen peper
vers geraspte nootmuskaat

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in.
2.
Breng de jonge worteltjes in een kookpot met gezouten water aan de kook en laat nog 1 minuut sudderen. Voeg dan het trio van koolroosjes toe en laat ze ontdooien in het hete water. Giet de groenten af in een vergiet, vang daarbij een beetje van het kookvocht op en laat de groenten uitlekken.
3.
Meng de crème fraîche met 2 el kookvocht en kruid flink met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de groenten in de ovenschaal en doe de crème fraîche eroverheen.
4.
Bestrooi met de ovenschotel met geraspte kaas en zet 25 minuten in het midden van de oven totdat de korst goudbruin ziet.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.