Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder vis, Glutenvrij, Vleesvrij, Varkensvrij

Bereiding

1
 Snij de boter in kleine stukken. Kneed samen met de bloem, de gedroogde rozemarijn en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een smeuïg zandtaartdeeg. Leg 30 minuten in de koelkast.
2
 Bak ondertussen de bevroren groentemix 7 minuten in een pan zonder deksel, op een matig vuur met wat olie. Roer regelmatig. Voeg 2 el uienblokjes toe.
3
 Kluts de eieren met de zure room, de geraspte gouda en 2 el mediterraanse kruiden. Zet opzij.
4
 Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
5
 Neem het deeg uit de koelkast en rol op een bebloemd oppervlak uit tot ongeveer 1 cm dikte. Leg het deeg in een ingevette quichevorm en druk aan. Prik een aantal keer met een vork in de bodem en laat 10 minuten voorbakken in de oven.
6
 Verdeel er de groente over, giet er de eimengeling bij en laat 35 à 40 minuten verder bakken tot de quiche goudbruin is.

Onze tip

Voor een taartvorm van 24 cm. Dit recept is uitgerekend voor 12 porties.

Vergelijkbare recepten

Wortel-groentequiche

gemiddeld 75 min

Ingrediënten

125 g
koude boter
250 g
speltbloem
0.5 Theelepel
zout
1 Stuk
gedroogde rozemarijn
500 g bofrost*
500 g
Vegan
2 Eetlepel bofrost*
2 Eetlepel
Vegan
3 Stuk
eieren
250 g
zure room
100 g
geraspte gouda
2 Eetlepel bofrost*
2 Eetlepel
Vegan

Bereiding

1.
Snij de boter in kleine stukken. Kneed samen met de bloem, de gedroogde rozemarijn en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een smeuïg zandtaartdeeg. Leg 30 minuten in de koelkast.
2.
Bak ondertussen de bevroren groentemix 7 minuten in een pan zonder deksel, op een matig vuur met wat olie. Roer regelmatig. Voeg 2 el uienblokjes toe.
3.
Kluts de eieren met de zure room, de geraspte gouda en 2 el mediterraanse kruiden. Zet opzij.
4.
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
5.
Neem het deeg uit de koelkast en rol op een bebloemd oppervlak uit tot ongeveer 1 cm dikte. Leg het deeg in een ingevette quichevorm en druk aan. Prik een aantal keer met een vork in de bodem en laat 10 minuten voorbakken in de oven.
6.
Verdeel er de groente over, giet er de eimengeling bij en laat 35 à 40 minuten verder bakken tot de quiche goudbruin is.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.