Zomerse wok – kippenborstfilet met groenten en pasta

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Leg de bevroren kippenborstfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel ze de volgende dag af en dep ze droog met huishoudpapier. Snij de kip in blokjes van om en bij 2 cm, kruid met een beetje currypoeder en druppel er ook een klein beetje sojasaus over.
 Maak de wortelen schoon, was ze en snij in dunne schijfjes. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
 Verhit de olie in een wokpan en bak de kippenblokjes en wortelschijfjes 3 minuten aan, schep regelmatig om zodat ze aan alle kanten bakken. Blus met de groentebouillon en laat nog 5 minuten garen. Voeg de bevroren mais en peultjes toe en laat nog eens 5 minuten garen. Kruid flink af met de rest van het currypoeder, peper en zout.
 Voeg de warme pasta toe aan de kip met groenten, meng alles onder elkaar en warm goed door. Meng er ten slotte de peterselie onder en dien meteen op.
Tip
Wie geen wok heeft, kan ook gewoon een grote pan gebruiken.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(ken) bofrost* Kippenborstfilets, natuur
4 stuk(ken)
1 EL
currypoeder (mild)
1 EL
sojasaus
3
middelgrote wortelen
300 g
pasta (bv. farfalle)
2 EL
olie
150 ml
groentebouillon
300 g
extra zoete mais
250 g
peultjes
1 EL bofrost* Kruidentuin gehakte peterselie
1 EL
Zout
Versgemalen zwarte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Leg de bevroren kippenborstfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel ze de volgende dag af en dep ze droog met huishoudpapier. Snij de kip in blokjes van om en bij 2 cm, kruid met een beetje currypoeder en druppel er ook een klein beetje sojasaus over.
2.
Maak de wortelen schoon, was ze en snij in dunne schijfjes. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
3.
Verhit de olie in een wokpan en bak de kippenblokjes en wortelschijfjes 3 minuten aan, schep regelmatig om zodat ze aan alle kanten bakken. Blus met de groentebouillon en laat nog 5 minuten garen. Voeg de bevroren mais en peultjes toe en laat nog eens 5 minuten garen. Kruid flink af met de rest van het currypoeder, peper en zout.
4.
Voeg de warme pasta toe aan de kip met groenten, meng alles onder elkaar en warm goed door. Meng er ten slotte de peterselie onder en dien meteen op.