Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Zonder vis

Bereiding

1
 Dek de spinazie en de aardappelschijfjes af en laat ongeveer 3 uur ontdooien. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met boter.
2
 Bak de gratin ongeveer 30 minuten in een hete oven op de middelste plank tot de kaas goudbruin en knapperig is. Past goed bij bofrost* Rustieke broodring.
3
 Smelt om de bechamelsaus te maken de boter in een pan op een middelhoog vuur, voeg de bloem toe en bak. Voeg onder voortdurend roeren de melk toe en breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook. Laat 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot.
4
 Vet een ovenschaal in met boter en bak het spek in een hete pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en stoof aan. Voeg de spinazie en peterselie toe. Breng alles op smaak met zout en peper.
5
 Leg de ontdooide aardappelschijfjes afwisselend met het spinazie- en spekmengsel in de bakvorm. Giet de bechamelsaus erover en bestrooi met geraspte kaas.

Vergelijkbare recepten

Pikante aardappelgratin met spinazie

eenvoudig 60 min

Ingrediënten

20 g bofrost*
20 g
Vegan
1 Snufje(s)
zout, peper, nootmuskaat
25 g
boter
1 Zak(ken)
peper
25 g
bloem
1 Snufje(s)
zout
400 g bofrost*
400 g
Vegan
100 g
geraspte bergkaas
1 Eetlepel
boter
800 g bofrost*
800 g
Vegan
40 g bofrost*
40 g
Vegan
200 g
spekblokjes

Bereiding

1.
Dek de spinazie en de aardappelschijfjes af en laat ongeveer 3 uur ontdooien. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met boter.
2.
Bak de gratin ongeveer 30 minuten in een hete oven op de middelste plank tot de kaas goudbruin en knapperig is. Past goed bij bofrost* Rustieke broodring.
3.
Smelt om de bechamelsaus te maken de boter in een pan op een middelhoog vuur, voeg de bloem toe en bak. Voeg onder voortdurend roeren de melk toe en breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook. Laat 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot.
4.
Vet een ovenschaal in met boter en bak het spek in een hete pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en stoof aan. Voeg de spinazie en peterselie toe. Breng alles op smaak met zout en peper.
5.
Leg de ontdooide aardappelschijfjes afwisselend met het spinazie- en spekmengsel in de bakvorm. Giet de bechamelsaus erover en bestrooi met geraspte kaas.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.