Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Zonder vis, Vleesvrij, Varkensvrij

Bereiding

1
 Spoel de gierst grondig in een zeef met lopend water, tot het water helder blijft. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur, en fruit de uienblokjes en knoflook. Voeg de uitgelekte gierst toe, roer en voeg water toe tot ongeveer 3 cm boven de gierst. Voeg zout toe, laat opkoken en zet vervolgens het vuur uit. Laat de gierst ongeveer 12 à 15 minuten wellen op de uitgeschakelde hittebron.
2
 Breng ondertussen lichtgezouten water met de suiker aan de kook. Voeg de erwten toe en breng opnieuw aan de kook, laat vervolgens ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur zachtjes gaarkoken met het deksel. Giet de erwten af en voeg ze toe aan de gierst. Breng in dezelfde kookpot lichtgezouten water aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten garen op middelhoog vuur met het deksel. Snij de bloemkoolroosjes vervolgens in kleinere stukken, voeg ze ook toe aan de gierst. De mais hoeft enkel wat te worden verwarmd in wat water, voeg daarna ook toe aan de gierst en roer alles goed onder elkaar. Voeg 1 à 2 el olijfolie en de kruiden toe, breng goed op smaak.
3
 Warm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte, 180 °C heteluchtoven). Was de paprika’s en snij de bovenkant eraf, of snij ze voorzichtig in de lente in tweeën, en verwijder de steel en de zaden. Vul ze met de gierst-groentemengeling en strooi er rijkelijk feta over. Zet of leg de paprika’s naast elkaar in een ingeoliede ovenschaal en laat ze 20 à 25 gratineren in het midden van de voorverwarmde oven. Zet op het einde nog even de grillfunctie aan. Werk af met wat pesto en dien op.

Onze tip

ongeveer 10 minuten (plus 25 minuten gaartijd en 25 minuten in de oven)

Vergelijkbare recepten

Puntpaprika met erwten, mais en bloemkoolroosjes

gemiddeld 60 min

Ingrediënten

250 g
rijst
5 Eetlepel
extra vierge olijfolie
40 g bofrost*
40 g
bofrost*Uienblokjes
1 Teen/Tenen bofrost*
1 Teen/Tenen
Vegan
1 Snufje(s)
suiker
50 g bofrost*
50 g
Vegan
8 bofrost*
8
Vegan
50 g bofrost*
50 g
1 Eetlepel
Gedroogde marjolein
1 Mespunt
nootmuskaat
4
grote puntpaprika's
200 g
feta
zout
zwarte peper
groene pesto

Bereiding

1.
Spoel de gierst grondig in een zeef met lopend water, tot het water helder blijft. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur, en fruit de uienblokjes en knoflook. Voeg de uitgelekte gierst toe, roer en voeg water toe tot ongeveer 3 cm boven de gierst. Voeg zout toe, laat opkoken en zet vervolgens het vuur uit. Laat de gierst ongeveer 12 à 15 minuten wellen op de uitgeschakelde hittebron.
2.
Breng ondertussen lichtgezouten water met de suiker aan de kook. Voeg de erwten toe en breng opnieuw aan de kook, laat vervolgens ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur zachtjes gaarkoken met het deksel. Giet de erwten af en voeg ze toe aan de gierst. Breng in dezelfde kookpot lichtgezouten water aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten garen op middelhoog vuur met het deksel. Snij de bloemkoolroosjes vervolgens in kleinere stukken, voeg ze ook toe aan de gierst. De mais hoeft enkel wat te worden verwarmd in wat water, voeg daarna ook toe aan de gierst en roer alles goed onder elkaar. Voeg 1 à 2 el olijfolie en de kruiden toe, breng goed op smaak.
3.
Warm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte, 180 °C heteluchtoven). Was de paprika’s en snij de bovenkant eraf, of snij ze voorzichtig in de lente in tweeën, en verwijder de steel en de zaden. Vul ze met de gierst-groentemengeling en strooi er rijkelijk feta over. Zet of leg de paprika’s naast elkaar in een ingeoliede ovenschaal en laat ze 20 à 25 gratineren in het midden van de voorverwarmde oven. Zet op het einde nog even de grillfunctie aan. Werk af met wat pesto en dien op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.