Salade met boerenkool, blauwe bosbessen en pulled pork

Receptinformatie


Bereidingstijd:
80 min
Moeilijkheidsgraad:
moeilijk
Categorieën:
Salades, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
1321 kcal
Vet:
70 g
Koolhydraten:
48 g
Proteïne:
124 g

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 °C (onder-/bovenwarmte 200 °C). Plaats de bevroren varkensbouten zonder folie in een ovenschaal in het midden van de oven gedurende 70 minuten, draai regelmatig om en bestrijk herhaaldelijk met de braadjus. Verwijder vervolgens de beenderen en de fond en pluk het vlees uit elkaar met twee vorken.
 Karamelliseer de suiker in een kookpot. Voeg het tomatenconcentraat, de uienblokjes, de gember en de ketchup toe en laat kort mee karameliseren. Blus met de azijn en de cognac. Voeg de bosbessen toe en laat de saus inkoken tot ze stroperig wordt. Kruid naar smaak met rookzout en mix fijn.
 Blancheer de broccoli en de boerenkool in kokend water en laat schrikken in ijskoud water.
 Schil de uien en de aardappelen en snij in dunne schijfjes. Wentel de uienringen in bloem. Verhit de olie in een pan met een hoge rand en bak de aardappelchips en de uienringen tot ze krokant zijn.
 Schik de groenten op de vier borden en garneer met het pulled pork en de saus. Werk af met de krokante uienringen en aardappelchips en strooi er eventueel nog wat peterselie over.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 pak(ken)/verpakking(en) bofrost* Gegrilde varkensbouten
2 pak(ken)/verpakking(en)
bofrost*Gegrilde varkensbouten
5 EL
suiker
1 EL
tomatenconcentraat
3 EL bofrost* Uienblokjes
3 EL
bofrost*Uienblokjes
1 TL
geraspte gember
60 ml
azijn
3 cl
cognac
300 g
blauwe bosbessen
1 snufje(s)
rookzout
200 g
tomatenketchup
200 g bofrost* Broccoliroosjes 1000 g
200 g
200 g
boerenkool
2
rode uien
2
aardappelen
2 EL
bloem
plantaardige olie, voldoende voor een bodem van 3cm
peterselie (eventueel)
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 180 °C (onder-/bovenwarmte 200 °C). Plaats de bevroren varkensbouten zonder folie in een ovenschaal in het midden van de oven gedurende 70 minuten, draai regelmatig om en bestrijk herhaaldelijk met de braadjus. Verwijder vervolgens de beenderen en de fond en pluk het vlees uit elkaar met twee vorken.
2.
Karamelliseer de suiker in een kookpot. Voeg het tomatenconcentraat, de uienblokjes, de gember en de ketchup toe en laat kort mee karameliseren. Blus met de azijn en de cognac. Voeg de bosbessen toe en laat de saus inkoken tot ze stroperig wordt. Kruid naar smaak met rookzout en mix fijn.
3.
Blancheer de broccoli en de boerenkool in kokend water en laat schrikken in ijskoud water.
4.
Schil de uien en de aardappelen en snij in dunne schijfjes. Wentel de uienringen in bloem. Verhit de olie in een pan met een hoge rand en bak de aardappelchips en de uienringen tot ze krokant zijn.
5.
Schik de groenten op de vier borden en garneer met het pulled pork en de saus. Werk af met de krokante uienringen en aardappelchips en strooi er eventueel nog wat peterselie over.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.