Zoete aardappelwedges met groene groenten en een dip van schapenkaas en pompoenpit

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Een dag op voorhand: Laat de diepgevroren groenten ’s nachts ontdooien in de koelkast, op zo een manier dat het vocht kan uitlekken. Rooster de pompoenpitten.
 Pel de tuinbonen.
 Spoel de zoete aardappelen en verwijder de uiteinden en eventuele oneffenheden. Snijd de aardappelen vervolgens in wedges en marineer deze met de curry, het paprikapoeder, peper en zout en 1 eetlepel olijfolie.
 Leg de wedges op een ovenplaat met bakpapier en zet de plaat ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Marineer ondertussen de ontdooide groenten met de tijm, het knoflook, een scheutje citroensap, peper en zout en de resterende olijfolie. Voeg de groenten na de 20 minuten toe aan de zoete aardappelwedges en laat nog eens 20 minuten verder garen.
 Plet ondertussen de schapenkaas met behulp van een vork in een schotel en meng deze vervolgens met de verse kaas, de pompoenpitten, de honing en peper en zout.
 Besprenkel de groenten en de dip op het moment van serveren met de pompoenpitolie.
Tip
Voeg roze peperbessen toe voor een exotische toets.

Ingrediënten


Aantal personen:
500 g bofrost* Broccoliroosjes 1000 g
500 g
300 g bofrost* Erwten, extra zacht 500 g
300 g
20 g
pompoenpitten
200 g bofrost* Tuinbonen
200 g
bofrost*Tuinbonen
700 g
zoete aardappel
½ TL
currypoeder
½ TL
paprikapoeder
4 EL bofrost* Michel Maury Olijfolie, extra vierge
4 EL
bofrost*Michel Maury Olijfolie, extra vierge
½ TL
tijm
1 TL bofrost* Fijngesneden knoflook
1 TL
150 g
schapenkaas, romig & mild
1 TL
honing
3 EL
pompoenpitolie
peper, zout
citroensap
roze peperbessen
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Een dag op voorhand: Laat de diepgevroren groenten ’s nachts ontdooien in de koelkast, op zo een manier dat het vocht kan uitlekken. Rooster de pompoenpitten.
2.
Pel de tuinbonen.
3.
Spoel de zoete aardappelen en verwijder de uiteinden en eventuele oneffenheden. Snijd de aardappelen vervolgens in wedges en marineer deze met de curry, het paprikapoeder, peper en zout en 1 eetlepel olijfolie.
4.
Leg de wedges op een ovenplaat met bakpapier en zet de plaat ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Marineer ondertussen de ontdooide groenten met de tijm, het knoflook, een scheutje citroensap, peper en zout en de resterende olijfolie. Voeg de groenten na de 20 minuten toe aan de zoete aardappelwedges en laat nog eens 20 minuten verder garen.
5.
Plet ondertussen de schapenkaas met behulp van een vork in een schotel en meng deze vervolgens met de verse kaas, de pompoenpitten, de honing en peper en zout.
6.
Besprenkel de groenten en de dip op het moment van serveren met de pompoenpitolie.