Dolcedostracciatella met vanilleabrikozen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Laat de abrikozen schrikken in heet water, ontvel en halveer ze.
2.
Snij de vanillestokjes in de lengte open en schraap het vanillemerg eruit.
3.
Laat de suiker in een pan op laag vuur karamelliseren en blus met de porto. Voeg boter toe en roer er de abrikozen samen met het vanillemerg in.
4.
Schep telkens een grote bol Dolcedostracciatella in een tumblerglas en voeg de abrikozen toe.

Ingrediënten


Aantal personen:
500 g
abrikozen
2
vanillestokjes
3 EL
suiker
30 g
boter
100 ml
witte porto
4 Kugel(n)
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje