Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Vleesvrij, Varkensvrij

Bereiding

1
 Laat de zalmfilets ontdooien, spoel af en dep droog.
2
 Schil de aardappelen en rasp ze fijn met een grove rasp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, meng een dertigtal seconden en giet het vrijgekomen vocht weg. Was de bieslook en hak grof. Pel de ui en snij in kleine blokjes. Scheid het eigeel van het eiwit en meng het samen met de bieslook en de uien onder de aardappelen, voeg een flinke hoeveelheid bloem toe en kneed tot een stevig deeg.
3
 Meng de knoflook met de helft van de olijfolie. Verdeel de asperges in 4 porties, kruid met peper, zout en de knoflookolie. Maak met aluminiumfolie papillotten met de asperges en de gehalveerde kerstomaatjes en laat ze bovenaan open. Leg de papillotten op een bakplaat en bak ze 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde heteluchtoven op 180 °C.
4
 Bak de zalmfilets in een antikleefpan met wat olie op beide kanten kort aan op hoog vuur en kruid met peper en zout. Verspreid het aardappeldeeg gelijk over de zalmfilets en bak de filets nog eens in voldoende olie op middelhoog vuur op de kant met het aardappelkorstje tot het bruin en knapperig is. Leg de zalmfilets de laatste 10 minuten bij op de bakplaat met de asperges.

Vergelijkbare recepten

Zalmfilet in een jasje van aardappelen en bieslook, met witte asperges

gemiddeld 20 min

Ingrediënten

4.00 Stuk bofrost*
4.00 Stuk
bofrost*Zalmfilets, natuur
350.00 g
aardappelen
2.00 Snufje(s)
zout
2.00 Snufje(s)
peper
1.00 Snufje(s)
nootmuskaat
1.00 Bos(sen)
bieslook
1.00 Stuk
rode ui
1.00
ei
1.00 Eetlepel
bloem
2.00 Theelepel bofrost*
2.00 Theelepel
Vegan
6.00 Eetlepel
olijfolie
1.50 kg bofrost*
1.50 kg
Vegan
500.00 g
kerstomaten

Bereiding

1.
Laat de zalmfilets ontdooien, spoel af en dep droog.
2.
Schil de aardappelen en rasp ze fijn met een grove rasp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, meng een dertigtal seconden en giet het vrijgekomen vocht weg. Was de bieslook en hak grof. Pel de ui en snij in kleine blokjes. Scheid het eigeel van het eiwit en meng het samen met de bieslook en de uien onder de aardappelen, voeg een flinke hoeveelheid bloem toe en kneed tot een stevig deeg.
3.
Meng de knoflook met de helft van de olijfolie. Verdeel de asperges in 4 porties, kruid met peper, zout en de knoflookolie. Maak met aluminiumfolie papillotten met de asperges en de gehalveerde kerstomaatjes en laat ze bovenaan open. Leg de papillotten op een bakplaat en bak ze 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde heteluchtoven op 180 °C.
4.
Bak de zalmfilets in een antikleefpan met wat olie op beide kanten kort aan op hoog vuur en kruid met peper en zout. Verspreid het aardappeldeeg gelijk over de zalmfilets en bak de filets nog eens in voldoende olie op middelhoog vuur op de kant met het aardappelkorstje tot het bruin en knapperig is. Leg de zalmfilets de laatste 10 minuten bij op de bakplaat met de asperges.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.