Chicken wings cajun style met zoeteaardappelfrieten

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 220 °C (boven-/onderwarmte, 200 °C heteluchtoven). Leg de bevroren Chicken wings op een bakplaat met bakfolie en laat in het midden van de oven ongeveer 20 minuten bakken.
 Voor de dipsaus: schil de knoflook en haal door de knoflookpers. Meng met de rest van de ingrediënten voor de dipsaus en zet koud.
 Voor de frieten: verhit de olie in een friteuse of in een kookpot tot 140 °C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in staafjes van ongeveer 0,8 cm dik. Verdeel de maizena gelijkmatig over de frieten en bak ze twee keer. Bak ze de eerste keer 5 minuten en laat ze afdruppen op huishoudpapier. Verhoog vervolgens de temperatuur van de olie tot 180 °C en bak de frieten nog 3 minuten tot ze goudbruin zien. Strooi er wat grof zout over en dien meteen op met de Chicken wings en de dipsaus.
Tip
Bak de zoete aardappelen in kleine porties, ze moeten in het frituurvet kunnen ‘zwemmen’ om lekker krokant te worden.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 kg bofrost* Chicken wings
1 kg
1
knoflookteen
1 EL
verse kaas
2 EL
mayonnaise
1 TL
limoensap
1 EL
chilisaus
1 snufje
cayennepeper
3 groot/grote
zoete aardappelen
3 EL
maizen
zonnebloemolie om te frituren
grofzout (voor de afwerking)
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 220 °C (boven-/onderwarmte, 200 °C heteluchtoven). Leg de bevroren Chicken wings op een bakplaat met bakfolie en laat in het midden van de oven ongeveer 20 minuten bakken.
2.
Voor de dipsaus: schil de knoflook en haal door de knoflookpers. Meng met de rest van de ingrediënten voor de dipsaus en zet koud.
3.
Voor de frieten: verhit de olie in een friteuse of in een kookpot tot 140 °C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in staafjes van ongeveer 0,8 cm dik. Verdeel de maizena gelijkmatig over de frieten en bak ze twee keer. Bak ze de eerste keer 5 minuten en laat ze afdruppen op huishoudpapier. Verhoog vervolgens de temperatuur van de olie tot 180 °C en bak de frieten nog 3 minuten tot ze goudbruin zien. Strooi er wat grof zout over en dien meteen op met de Chicken wings en de dipsaus.