Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Aardappelpartjes met paprikarelish

eenvoudig 25 min

Ingrediënten

300 g
100 g passata
100 g
2 el wijnazijn
1 el bruine suiker
2 el olijfolie
1 takje(s) verse tijm
0.5 peul(en) knoflook, geschild
800 g
Vegan
2 el olie
Zout
Cayennepeper

Bereiding

1.
Laat de paprika 5 minuten ontdooien. Doe de passata, de uien- en paprikablokjes, de azijn, suiker, zout en olijfolie in een kookpot, breng alles aan de kook en laat onder regelmatig roeren 12 tot 15 minuten garen tot de ingrediënten zacht zijn. Kruid met een snufje cayennepeper. Was de tijm en schud droog. Voeg de tijm en de knoflook toe en haal de pot van het vuur. Haal de tijm en knoflook er weer uit, en kruid de relish indien nodig nog met zout, suiker en azijn
2.
Bak de bevroren zuiderse aardappelpartjes 8 minuten in een pan met olie op middelhoog vuur en laat ze afdruipen op huishoudpapier.
3.
Schik de aardappelpartjes met de paprikarelish samen op een bord of afzonderlijk in kommetjes.

Eigenschappen:

Zonder vis, Zonder vlees, Zonder varkensvlees

Extra tijd:

+ 15 minuten voorbereidingstijd

Bereiding

1
 Laat de paprika 5 minuten ontdooien. Doe de passata, de uien- en paprikablokjes, de azijn, suiker, zout en olijfolie in een kookpot, breng alles aan de kook en laat onder regelmatig roeren 12 tot 15 minuten garen tot de ingrediënten zacht zijn. Kruid met een snufje cayennepeper. Was de tijm en schud droog. Voeg de tijm en de knoflook toe en haal de pot van het vuur. Haal de tijm en knoflook er weer uit, en kruid de relish indien nodig nog met zout, suiker en azijn
2
 Bak de bevroren zuiderse aardappelpartjes 8 minuten in een pan met olie op middelhoog vuur en laat ze afdruipen op huishoudpapier.
3
 Schik de aardappelpartjes met de paprikarelish samen op een bord of afzonderlijk in kommetjes.

Onze tip

De relish is nog enkele weken houdbaar in de koelkast als hij nog warm in inmaakglas wordt gedaan.

Vergelijkbare recepten

Jouw bofrost*voordelen