Hartige muffins met ham en prei

Receptinformatie


Bereidingstijd:
45 min
Extra tijd:
Let op de extra tijd om de prei te laten ontdooien
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Heerlijke gerechten met vlees, voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vis

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
380 kcal
Vet:
11 g
Koolhydraten:
42 g
Proteïne:
28 g

Bereiding

 Laat de preiringen ongeveer 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur. Snij de gekookte ham in blokjes. Halveer de preiringen en dep een beetje droog.
 Meng de bloem met het bakpoeder. Wring vocht uit de verse kaas met een zeefdoek. Meng de verse kaas, de melk, het ei, de olie en de bieslook in een kom. Kruid met peper en zout. Meng de prei en de hamblokjes erbij en roer er dan met een spatel de bloem onder.
 Leg papieren vormpjes in een muffinbakblik, vul ze met het deeg, strooi de geraspte kaas erover en laat in een voorverwarmde oven 20 - 25 minuten bakken op 200 °C (hetelucht 180 °C).
Tip
In plaats van prei kan ook paprika of mais worden gebruikt.

Ingrediënten


Aantal personen:
150 g bofrost* Prei
150 g
bofrost*Prei
150 g
gekookte ham
200 g
bloem
2 TL
bakpoeder
125 g
magere verse kaas
100 ml
melk
1 stuk(ken)
ei
4 EL
olie
2 EL bofrost* Kruidentuin gehakte bieslook
2 EL
1 snufje
zout
1 snufje
peper
75 g
geraspte kaas (bv. emmentaler)
12 stuk(ken)
muffin papieren vormpjes
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de preiringen ongeveer 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur. Snij de gekookte ham in blokjes. Halveer de preiringen en dep een beetje droog.
2.
Meng de bloem met het bakpoeder. Wring vocht uit de verse kaas met een zeefdoek. Meng de verse kaas, de melk, het ei, de olie en de bieslook in een kom. Kruid met peper en zout. Meng de prei en de hamblokjes erbij en roer er dan met een spatel de bloem onder.
3.
Leg papieren vormpjes in een muffinbakblik, vul ze met het deeg, strooi de geraspte kaas erover en laat in een voorverwarmde oven 20 - 25 minuten bakken op 200 °C (hetelucht 180 °C).