Let op de extra tijd om de prei te laten ontdooien
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten,
Heerlijke gerechten met vlees,
voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vis
Voedingswaarden
per persoon
Calorieën:
380 kcal
Vet:
11 g
Koolhydraten:
42 g
Proteïne:
28 g
Bereiding
1.
Laat de preiringen ongeveer 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur. Snij de gekookte ham in blokjes. Halveer de preiringen en dep een beetje droog.
2.
Meng de bloem met het bakpoeder. Wring vocht uit de verse kaas met een zeefdoek. Meng de verse kaas, de melk, het ei, de olie en de bieslook in een kom. Kruid met peper en zout. Meng de prei en de hamblokjes erbij en roer er dan met een spatel de bloem onder.
3.
Leg papieren vormpjes in een muffinbakblik, vul ze met het deeg, strooi de geraspte kaas erover en laat in een voorverwarmde oven 20 - 25 minuten bakken op 200 °C (hetelucht 180 °C).
Tip
In plaats van prei kan ook paprika of mais worden gebruikt.
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Laat de preiringen ongeveer 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur. Snij de gekookte ham in blokjes. Halveer de preiringen en dep een beetje droog.
2.
Meng de bloem met het bakpoeder. Wring vocht uit de verse kaas met een zeefdoek. Meng de verse kaas, de melk, het ei, de olie en de bieslook in een kom. Kruid met peper en zout. Meng de prei en de hamblokjes erbij en roer er dan met een spatel de bloem onder.
3.
Leg papieren vormpjes in een muffinbakblik, vul ze met het deeg, strooi de geraspte kaas erover en laat in een voorverwarmde oven 20 - 25 minuten bakken op 200 °C (hetelucht 180 °C).
Receptinformatie
Bereidingstijd:
45 min
Extra tijd:
Let op de extra tijd om de prei te laten ontdooien
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten,
Heerlijke gerechten met vlees,
voor kinderen
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Laat de preiringen ongeveer 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur. Snij de gekookte ham in blokjes. Halveer de preiringen en dep een beetje droog.
2.
Meng de bloem met het bakpoeder. Wring vocht uit de verse kaas met een zeefdoek. Meng de verse kaas, de melk, het ei, de olie en de bieslook in een kom. Kruid met peper en zout. Meng de prei en de hamblokjes erbij en roer er dan met een spatel de bloem onder.
3.
Leg papieren vormpjes in een muffinbakblik, vul ze met het deeg, strooi de geraspte kaas erover en laat in een voorverwarmde oven 20 - 25 minuten bakken op 200 °C (hetelucht 180 °C).
Tip
In plaats van prei kan ook paprika of mais worden gebruikt.
Uw wensen en ideeën!
Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee.
016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)
Via onze online cataloguskan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.